Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Pedepse suplimentare de până la trei ani pentru românii care se ascund de Justiție/Proiect aprobat de Guvern

By news.ro , in Justitie , at 12 octombrie 2023 Etichete: , , ,

Ministra Justiţiei Alina Gorghiu a anunţat că Guvernul a aprobat, joi, proiectul de lege care aduce modificări Codului penal, în sensul în care în cazul persoanelor condamnate definitiv şi care în şapte zile nu se prezintă pentru a se pune în executare pedeapsa dispusă de instanţă, vor avea până la 3 ani adăugaţi la pedeapsa închisorii. Ea a adăugat că proiectul va trece prin Parlament în procedură de urgenţă.

Proiectul de lege aprobat de Guvernul poate fi accesat AICI.

„A doua problemă importantă discutată în Guvern, despre care premierul a vorbit în debutul şedinţei de Guvern şi care va intra în procedură de urgenţă în circuitul legislativ, este legea prin care este modificat articolul referitor la evadare. Se adaugă această prevedere suplimentară în cazul persoanelor care sunt condamnate definitiv şi care în 7 zile nu se prezintă pentru a se pune în executare pedeapsa de condamnare pe care instanţa a dispus-o se vor adăuga până la 3 ani la pedeapsa închisorii. Sperăm că prin acest proiect să descurajăm fugarii”, a explicat Alina Gorghiu, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, că a cerut o situaţie a celor care au primit condamnări definitive şi se sustrag de la executarea pedepsei, plecând din ţară înaintea verdictului şi sunt peste 100 de cazuri de fugari.

El a precizat că ministra Justiţiei a venit cu o propunere de modificare a Codului penal care să descurajeze asemenea cazuri scandaloase, prin care cei care nu se prezintă la închisoare în 7 zile după condamnarea definitivă vor avea o pedeapsă suplimentară de până la 3 ani iar diferenţa între momentul evadării şi arestarea efectivă se adaugă la pedeapsă.

„Să vedem dacă le mai dă mâna acum condamnaţilor fugari să fugă din ţară, fiindcă îşi vor dubla pedepsele”, a spus premierul Ciolacu.

Citește și:  Cine sunt românii care se ascund de Justiție în alte state. Darius Vâlcov, localizat la Milano

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW