Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Pedepse cu suspendare pentru 35 dintre inculpații din dosarul vaccinărilor false de la Petea, după ce au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 2 septembrie 2022

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție a anunțat vineri, 2 septembrie, că 35 dintre inculpații din dosarul vaccinărilor false de la Petea au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției, prin care au acceptat pedepse între un an și trei ani de închisoare cu suspendare și interzicerea unor drepturi.

Cei 35 de inculpați au fost acuzați de dare de mită, complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual și complicitate la fals informatic. Procurorii anchetează, în prezent, alți 7 inculpați care se află sub control judiciar și 90 de suspecți, potrivit DNA.

Potrivit DNA, cei 34 de inculpați i-ar fi dat unui intermediar câte 250 de euro, pentru a obține adeverințe de vaccinare și, implicit, certificate digitale europene COVID, „fără să le fi fost administrate efectiv dozele de vaccin”.

Mai departe, în scopul menționat mai sus, din banii respectivi primiți de la cei 34 de inculpați, intermediarul ar fi remis inculpatei Hoblea Daniela-Ioana, la data faptelor asistentă medicală în cadrul Centrului de vaccinare Petea, județul Satu Mare, câte 150 euro/persoană, în total 5.100 euro, restul păstrându-i pentru sine”, se arată în comunicatul DNA.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *