Monday, December 11, 2023
Jurnalism corect


Paul Stănescu, senator de Olt, despre legăturile politicienilor cu interlopii: Niciodată nu am discutat cu asemenea oameni/ Sunt politicieni care pot fi acuzați

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 6 august 2019 Etichete: , , ,

Paul Stănescu, senator PSD de Olt și fost președinte al Consiliului Județean Olt, susține că nu a cunoscut niciodată vreun membru al unui clan interlop. Declarația, în contextul în care Alexandru Cumpănașu a cerut parchetului audierea tuturor parlamentarilor din județ, susținând că aceștia au legături cu interlopii. Ulterior, jurnalista Sorina Matei a publicat un document din care reiese ca Stănescu, în calitate de președinte al CJ Olt, a avizat construirea unui parte cu panouri fotovoltaice la Caracal de către Nicușor Oacă, liderul unuia dintre clanurile din județ.

Stănescu: Sunt oameni politici care pot fi acuzați în mod direct de legături cu asemenea grupări

„Transmit sincere condoleanțe familiei îndoliate, rudelor. Înțeleg durerea domnului Cumpănașu, Alexandra a fost nepoata lui. Dar e greu de la o întâmplare nefericită să acuzi pe toată lumea. În ceea ce mă privește pe mine, niciodată nu am avut legătură sau să cunosc vreun membru sau un șef al unei grupări infracționale, un clan interlop, niciodată nu am discutat cu asemenea oameni. Știm cu toții că există. Din toți aleși în 2016, indiferent din ce partid fac parte nu știu un om politic să aibă legătură cu vreo grupare infracțională. Înțeleg durerea domnului Cumpănașu, dar nu e cazul pentru asemenea afirmații

Se cunoaște existența unor rețele, toată lumea bănuiește. Nu avem informațiile necesare. Sunt oameni politici care pot fi acuzați în mod direct de legături cu asemenea grupări. Și v-aș da cel mai autentic exemplu, tot din județul Olt. Drăgănești de Olt, unde e clanul Bercea.. e la 20 de kilometri de Caracal. Trebuie să ne aducem aminte că la o sărbătoare Traian Băsescu era de mână cu Bercea Mondial, cu Prima Doamnă. Ne aducem aminte că Bercea Mondial punea o salbă de galbeni la gât Primei Doamne, ne aducem aminte de mormanul pe care clanul Bercea l-a dus fratelui Mircea Băsescu pentru ca el să iasă din pușcărie”, a declarat Paul Stănescu la Antena 3.

Cumpănașu: Solicit audierea tuturor parlamentarilor de Olt

Alexandru Cumpănașu cere audierea tuturor parlamentarilor de Olt. Unchiul Alexandrei, fata răpită și ucisă în Caracal, consideră că politicienii din acest județ au legături cu clanuri mafiote.

„Solicit audierea tuturor parlamentarilor de Olt.

Ei dețin informații cu privire la o rețea infracțională din Olt. E vorba de rețele bine organizate și nu de criminali în serie. Acționează nu doar în trafic de carne vie.

E vorba de rețele infracționale care acționează prin monopolizarea unor instituții și prin activități ilegale de crimă organizată.

Politicienii au informații despre rețele. Audierea va aduce noutăți în acest caz. Alexandra este victima unei rețele de trafic de organe și de persoane.

În această plângere solicit audierea acestor parlamentari de Olt și verificări, anchete, față de toți politicienii care sunt implicați sau nu în clanuri mafiote”, a spus Cumpănașu.

Cei 9 parlamentari de Olt pentru care Cumpănașu a cerut audieri sunt Renica Diaconescu (PSD), Siminica Mirea (PSD), Paul Stănescu (PSD), Dan Ciocan (PSD), Marius Ionel Iancu (PSD), Alexandru Stănescu (PSD), Mihai Niță (ALDE), Gigel Știrbu (PNL) și Florin Iordache (PSD).

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW