Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Patru șefi din cadrul IPJ Constanța, demiși în urma tragicului accident din Vama Veche

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 23 august 2023

Adjunctul șefului Ispectoratului Județean de Poliție Constanţa cu responsabilităţi în domeniul siguranţei rutiere, șeful Poliției Rutiere Constanţa, şeful Poliţiei municipiului Mangalia și şeful Poliţiei Vama Veche au fost eliberaţi din funcţie, în urma accidentului produs în Vama Veche, în urma căruia doi tineri și-au pierdut viața. Pentru trei poliţişti – doi subofiţeri şi un ofiţer – se va depune plângere penală.

„De la început subliniez că aceste informaţii sunt obţinute în prim etapă şi nu reprezintă raportul final, este o informare intermediară. În urma activităţilor de verificare derulate până în prezent, ofiţerii Corpului de control au constatat posibile aspecte de natură penală circumscrise infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu modul de acţiune, respectiv inacţiune a trei poliţişti, un ofiţer şi doi agenţi, implicaţi în procedurile de verificare, control şi luare a măsurilor legale faţă de conducătorul auto care în dimineaţa zilei de 19 august 2023 a produs un accident rutier soldat cu decesul a doi tineri şi rănirea altor trei. Printre altele, în contextul în care IPJ Constanţa are în folosinţă 12 aparate pentru verificarea prezenţei în organism a unor substanţe cu efecte psihoactive, respectiv Drugtest, s-a constatat că poliţiştii aveau posibilitatea să testeze conducătorul auto ori să-l conducă la o unitate medicală autorizată în vederea examinării clinice şi recoltării de probe biologice. Cu privire la aceste aspecte constatate urmează a fi sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa”, a anunţat Eduard Ionescu, reprezentant al Direcţiei de Informare şi Relaţii Publice a Ministerului Afacerilor Interne.

Un teribilul accident de circulație s-a produs sâmbătă, 22 august, pe drumul dintre 2 Mai și Vama Veche. Un șofer în vârstă de 19 ani, aflat sub influența drogurilor, a intrat în plin cu autoturismul într-un grup de opt persoane. Doi tineri au murit, iar alți trei au fost răniți.

Ulterior, s-a descoperit un întreg lanț de erori care au condus la producerea tragicului eveniment. Șoferul a fost oprit de polițiști cu doar câteva ore înainte de accident, după recunosc autoritățile, în mașină fiind găsite droguri. El a fost însă lăsat să liber să plece de așa-zișii oameni ai legii, care nu au considerat necesar să verifice dacă consumase sau nu droguri înainte de a se urca la volan. În plus,  autoturismul implicat în accident nu avea încheiată polița RCA, fapt ce ar fi trebuit să atragă reținerea talonului și a plăcuțelor de înmatriculare.

Știre în curs de actualizare.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW