Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Patru români, printre care și un voluntar, decorați de Zelenski

By Vîrban Robert , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 28 septembrie 2023

Voluntarul Radu Hossu, ministrul afacerilor externe, Luminița Odobescu, consilierul prezidențial pentru politică externă, Bogdan Aurescu, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, au fost decorați de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru contribuția adusă la suveranitatea și integritatea acestei țări.

„Pentru o contribuție personală semnificativă la consolidarea cooperării interstatale, sprijinirea suveranității statului și integrității teritoriale a Ucrainei, popularizarea statului ucrainean în lume”, se arată în decret.

Radu Hossu: Nu am făcut-o pentru politicienii din Ucraina

Radu Hossu s-a ocupat activ de desfășurarea unor ample campanii de strângere de fonduri pentru a ajuta civilii și militarii Forțelor Armate ale Ucrainei. Din banii lui și ai celor care au donat alături de el s-au achiziționat, printre multe altele, tone de alimente, un spital militar mobil și o autospecială pentru pompierii din Bakhmut.

„Am făcut asta nu pentru politicienii din Ucraina, nu pentru partidele de acolo și sigur nu pentru conducători, căci nu-mi trecea prin minte vreo clipă că voi primi o asemenea distincție. Am făcut-o pentru cei care apără ceea ce eu consider în datoria fiecăruia de apărat: regulile internaționale care spun că nu poți să spargi ușa vecinului, și cu forța să-i iei casa. Apără lumea în care aș vrea să-mi cresc copiii”, a transmis Radu Hossu.

Sursa foto: Președinția Ucrainei

Comentarii