Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Patru polițiști, cercetați disciplinar în cazul „azilului groazei” din Mureș

By news.ro , in Stirile zilei , at 4 august 2023 Etichete: , , , , ,

Patru poliţişti din judeţul Mureş sunt cercetaţi disciplinar în dosarul care vizează azilul din localitatea Bărdeşti unde baneficiarii erau ţinuţi în condiţii improprii, potrivit zi-de-zi.ro. 

Unul dintre aceştia, Flavius Teodor Pascu, este poliţist la Secţia Nr. 2 din Band, şi are calitatea de inculpat în dosarul înaintat de DIICOT Mureş la Tribunalul Mureş.

„Vă comunicăm faptul că la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş a fost dispusă cercetarea disciplinară faţă de un număr de patru poliţişti”, a informat, pentru cotidianul Zi de Zi, comisar şef de poliţie Constantin Mihalache, împuternicit şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

În azilul de la Bărdeşti au fost descoperite recent 30 de persoane, dintre care 13 au fost transportate la spital. Şapte dintre beneficiari erau ţinuţi într-un subsol, în condiţii improprii, printre materiale de construcţii, plini de mizerie şi fecale. Ancheta a arătat că erau malnutriţi.

Cei trei inculpați, arestați preventiv în cazul azilului din Mureș,  sunt Cosmin Ionuț Păpuc, administrator al căminului Căsuța Lu Min, Jolan Pascu, împuternicită președinte al asociației care patrona centrul și Flavius-Teodor Pascu, un polițist de la IPJ Mureș, care nu era angajat la centru, însă era rudă cu președinta, potrivit Libertatea.

Sursă foto: Poliția Română

 

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW