Friday, April 10, 2020
Jurnalism corect


Patru dosare penale pentru trafic de tutun pe teritoriul României/ Percheziții la oficii poștale/22 de tone de tutun vrac au fost ridicate

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Fara categorie Justitie Stirile zilei , at 4 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Polițiștii de la investigarea criminalităţii economice au confiscat peste 22 de tone de tutun vrac, 850 de kilograme de tutun prelucrat, instalații de prelucrare dar și importante sume de bani de la traficanții de tutun. S-au făcut peste 69 de percheziții domiciliare în Bucureștidar  și în Călărași, Ilfov, Ialomița, Prahova. În cauză au fost deschise patru dosare penale pentru mai multe persoane bănuite de trafic de tutun pe teritoriul României.

Perchezițiile au avut loc la locuințele suspecților, la depozite, dar și la câteva oficii poștale prin care tutunul era livrat.

În urma verificărilor au fost ridicate 855 kg de tutun prelucrat, 22 de tone de tutun vrac, 13 dispozitive de prelucrare a tutunului, 24 de aparate de injectat tutun, 34 de instalații artizanale, 17.000 de tuburi goale de țigarete, 750 de mandate poștale,  148.000 de lei, 1.400 de euro, mai multe înscrisuri, facturi fiscale, agende și cartele S.I.M.

Polițiștii au descoperit o grupare infracţională formată din cetăţeni bulgari şi români specializată în traficul de tutun.

Aceștia aduceau în mod frecvent, în România, cantităţi mari de tutun şi de frunze. Marfa intra în țară în baza unor documente de însoţire a mărfii, conform cărora se simulează documentar livrarea intracomunitară către societăţi comerciale din Polonia.

În realitate, tutunul nu ajungea în Polonia, ci se oprea în România și era transferat în mai multe locații de pe teritoriul țării, urmând să fie trimis în locații de prelucrare, pentru ca ulterior să fie vândut.

Produsele din tutun erau promovate pe internet, pe diverse site-uri de e-commerce.

“Tutunul frunze astfel pătruns în România, transportat şi prelucrat, în locaţii clandestine, ar fi fost comercializat ulterior, folosindu-se, de regulă, un serviciu de curierat.  Tutunul mărunţit ar fi fost promovat la vânzare în mediul online, pe site-urile specializate în comerţul electronic, unde vânzătorul s-ar fi prezentat cu date de identificare, folosind numere de telefon ale unor cartele PrePay, pentru a face dificilă identificarea sa”, a transmis IGPR.

Dosarele sunt instrumentate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi.

În prezent, cercetările continuă pentru stabilirea și tragerea la răspundere a persoanelor implicate, activitățile fiind efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oltenița.

sursa foto: Dreams Time

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW