Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Patru cazuri de malarie înregistrate în ultima lună la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 30 ianuarie 2024 Etichete: , , ,

Recent, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” a raportat patru cazuri grave de malarie. Acestea au fost diagnosticate la pacienți care au călătorit în Zanzibar în ultima lună, potrivit news.ro.

”Reprezentanţii Societăţii Române de Boli Tropicale şi Medicina Călătoriei precum şi ai Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” atrag atenţia asupra importanţei realizării tratamentului profilactic împotriva malariei, precum şi a altor boli specifice, atunci când sunt programate călătorii în zone endemice. În ultima lună, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” s-au înregistrat patru cazuri de malarie severă, la pacienţi care au călătorit recent în Zanzibar. În acest context, specialiştii lansează un apel către publicul larg, subliniind importanţa informării medicale corespunzătoare în legătură cu călătoriile spre anumite destinaţii turistice”, anunţă infecţioniştii.

În plus, agențiile de turism sunt sfătuite să direcționeze turiștii către clinici specializate în boli infecțioase și medicina călătoriei, astfel încât să poată obține informații medicale esențiale înainte de a pleca în călătorie.

„Pentru turiştii care călătoresc în destinaţii ce sunt considerate zone endemice de malarie, recomandăm în primul rând prezentarea la medicul specialist de boli infecţioase şi, dacă destinaţia o impune, administrarea unui tratament profilactic atât contra malariei, cât şi a altor afecţiuni specifice zonelor respective, care se pot preveni”, a declarat prof. univ. dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”.

Simptomele malariei pot varia de la febră, frisoane, dureri de cap și musculare, până la diaree și alte simptome diverse.

Experții subliniază că diagnosticarea malariei se face prin analize specifice ale sângelui, efectuate în centre medicale specializate.

”Este esenţial ca pacienţii să se prezinte la medic imediat ce apar primele semne, pentru a beneficia de un diagnostic precis şi pentru a iniţia rapid tratamentul specific. Specialiştii avertizează că întârzierea în prezentarea la medic în cazurile de malarie poate fi extrem de periculoasă, putând duce chiar şi la deces. Malaria este o boală transmisă prin înţepătura ţânţarului Anopheles în zonele endemice”, se arară în comunicatul semnat de managerul Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale “Dr. Victor Babeş”, Prof. Univ. Dr. Simin Aysel Florescu, şi de preşedintele Societăţii Române de Boli Tropicale şi Medicina Călătoriei, Conf. Univ. Dr. Corneliu Popescu.

foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW