Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Patru angajaţi ai unei fabrici din industria alimentară din Sibiu, confirmaţi cu coronavirus / Alţi 52 de angajaţi, izolaţi la domiciliu

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 7 mai 2020 Etichete: ,

Patru angajați ai unei fabrici din industria alimentară din județul Sibiu sunt infectați cu coronavirus. În urma anchetei epidemiologice s-a stabilit ca alți 52 de muncitori să fie izolați la domiciliu. Potrivit DSP, fabrica respectă toate măsurile impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului, iar sursa infectării angajaților urmează să fie stabilită.

Potrivit Prefecturii Sibiu, la o fabrică din domeniul industriei alimentare din județ au fost infectate patru persoane, angajate în cadrul companiei, astfel că DSP a declanșat o anchetă epidemiologică pentru a identifica toți contacții acestor persoane și pentru a dispune toate măsurile de prevenire a existenței unui focar de infecție în fabrică.

„Întrucât ancheta epidemiologică este în plină desfăşurare, în ceea ce priveşte numărul persoanelor pentru care s-a impus izolarea la domiciliu, astăzi 7 mai a.c., după o reevaluare, s-a stabilit necesitatea izolării la domiciliu pentru 52 de angajaţi. În ceea ce priveşte sursa infecţiei persoanelor angajate, întrucât în fabrică sunt implementate de la începutul pandemiei măsuri de prevenire şi limitare a răspândirii COVID-19, aceasta ar putea fi stabilită doar la finalizarea investigaţiilor”, arată reprezentanţii Prefecturii Sibiu.

În urma verificărilor făcute de DSP, s-a constatat că fabrica respectă toate măsurile impuse, nefiind necesară impunerea unora suplimentare.

„Ţinând cont de situaţiile generate de la debutul pandemiei şi până în prezent în cadrul mai multor fabrici din judeţul nostru, rugăm pe această cale atât reprezentanţii fabricilor cât şi pe angajaţii acestora să acorde o maximă atenţie dispoziţiilor date de autorităţi. De asemenea, adresez şi către ei aceleaşi recomandări pe care le facem pentru toţi cetăţenii judeţului: este foarte important să fim individual responsabili pentru acţiunile noastre şi să conştientizăm că acestea se pot răsfrânge asupra întregii comunităţi”, a afirmat prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: mainnews.ro/patru-angajati-ai-unei-fabrici-din-industria-alimentara-din-sibiu-confirmati-cu-coronavirus-alti-52-de-angajati-izolati-la-domiciliu/ […]

  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/patru-angajati-ai-unei-fabrici-din-industria-alimentara-din-sibiu-confirmati-cu-coronavirus-alti-52-de-angajati-izolati-la-domiciliu/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW