Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Patru angajați ai Spitalului Județean de Urgență Ploiești, puși sub acuzare în cazul incendiului din 2021 în care doi oameni au murit

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 27 februarie 2024 Etichete:

Patru persoane, asistenți și infirmieri de la Spitalul Județean Ploiești care a ars în 2021, sunt inclupate în dosarul care vizează incendiul în urma căruia doi pacienți au murit, au declarat reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova pentru News.ro.

Doi pacienți, în vârstă de 74 respectiv 75 de ani, și-au pierdut viața la data 11 noiembrie 2021, într-un incendiu petrecut la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean Ploiești, iar o infirmieră a suferit arsuri pe 10-15% din suprafața corpului.

Cei patru inculpați, infirmieri şi asistenţi, sunt cercetaţi pentru distrugere din culpă, neluarea măsurilor de sănătate şi securitate în muncă.

Conform anchetei, cauza probabilă a incendiului o reprezintă producerea unui scurtcircuit electric într-o atmosferă suprasaturată de oxigen.

Managerul spitalului, Bogdan Nica, a recunoscut atunci că unitatea nu avea autorizație de securitate la incendiu.

Luni, 26 februarie 2024, Serviciul de Urgență Prahova a raportat o explozie în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean din Ploieşti.

Deflagrația ar fi fost cauzată de scânteile produse de un aparat tip flex, folosit de un muncitor în camera în care o pacientă respira cu ajutorul staţiei de oxigen, au declarat surse apropiate anchetei pentru News.ro.

„Victima era in comă in momentul producerii deflagraţiei, dependentă de oxigen”, anunţă ISU Prahova.

Instituţia precizează că femeia prezintă arsuri pe 16% din suprafaţa corporală şi la nivelul cailor aeriene.

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Comentarii