Saturday, March 25, 2023
Jurnalism corect


Patronul firmei de dezinsecție, acuzat de trafic de substanțe toxice. În soluția pentru deratizare s-a folosit un compus letal

By Daniela Eremia , in Stirile zilei , at 19 noiembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Procurorii care se ocupă de cazul tragediei din Timișoara, unde doi copii și mama unuia dintre ei au murit, au anunțat, marți, că patronul firmei de deratizare este cercetat și pentru trafic de produse sau substanțe toxice. Rezultatul probelor arată că a fost folosită o substanță care conține fosfură de aluminiu care are efecte letale în caz de inhalare.

Patronul firmei mai este acuzat și de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice. Față de acesta a fost dispusă începerea urmăririi penale, conform Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

„Prin ordonanța organelor de cercetare penală din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Inspectoratul de Poliție Timiș din data de 19 noiembrie, confirmată prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș din aceeași dată, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul B.I.S. sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și trafic de produse sau substanţe toxice (…)”, arată prim-procurorul Tribunalului Timiş, Violeta Filip.

Conform informațiilor aduse de oamenii legii, pentru deratizare s-a folosit un insecticid denumit „Delicia-GASTOXIN.”

În urma cercetărilor s-a stabilit că „în cauză există indicii că în procesul de deratizare, suspectul a folosit un insecticid denumit Delicia – GASTOXIN, care are în compoziţie fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare şi care necesită pentru utilizare autorizaţie specială.”, arată prim-procurorul Tribunalului Timiş, Violeta Filip, într-un comunicat remis Agerpres.

Organele de cercetară penală au dispus față de patronul firmei măsura aretului preventiv pentru 24 de ore.  În acest caz se fac cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor.

sursa foto: Inquam Photos/Virgil Simionescu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW