Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


Patronatele din turism cer Guvernului să permită accesul în incinta restaurantelor / Avertisment: Numărul șomerilor din HoReCa va urca la 40%

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 8 iunie 2020 Etichete: , , , ,

Românii se așteaptă ca din 15 iunie să intre în vigoare noi măsuri de relaxare a restricțiilor. După o săptămână după ce terasele din țară s-au redeschis, patronatele din turism au cerut Guvernului, printr-o scrisoare deschisă, să permită accesul clienților și în incinta restaurantelor. 

Patronatele din turism avertizează că în caz contrar numărul estimat al șomerilor din HoReCa va urca de la 30%, cât este estimat acum, la 40%.

Conform Profit.ro, Asociația Restaurantelor din România (HORA) a stabilit cu Guvernul, ca terasele să fie redeschise la 1 iunie, iar din două în două săptămâni să fie aplicate alte măsuri pentru reluarea în integralitate a activității restaurantelor.

Mai exact, pe 15 iunie ar urma să se redeschidă 50% din interiorul restaurantelor, urmând ca redeschiderea totală să fie permisă peste alte două săptămâni.

Patronatele din turism susțin că este foarte important pentru întreaga industrie să se treacă la faza a 2-a a relaxării restricțiilor pentru restaurante.

Estimările patronatelor arată că „30% din angajați își vor pierde locurile de muncă, iar dacă redeschiderea nu va avea loc săptămâna viitoare, numărul concedierilor va crește spre 40%, ceea ce înseamnă aproximativ 150.000 de șomeri”, se arată în documentul citat de Profit.ro.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW