Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


Patriarhul Daniel: Unirea românilor într-un singur stat unitar naţional s-a împlinit după secole de multe suferinţe

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 1 decembrie 2020

Patriarhul Daniel a subliniat în mesajul transmis la finalul slujbei de Te Deum, oficiată la Catedrala Patriarhală, importanța deosebită a Marii Uniri de la 1918, eveniment înfăptuit „după secole de multe suferinţe, multe jertfe spirituale şi materiale, jertfe de vieţi omeneşti”.

„Unirea românilor într-un singur stat unitar naţional s-a împlinit după secole de multe suferinţe, multe jertfe spirituale şi materiale, jertfe de vieţi omeneşti la 1 Decembrie 1918, după ce, în acel an, mai întâi în 27 martie, sau 9 aprilie în stil nou, Basarabia s-a unit cu Regatul României, iar în 28 noiembrie, Bucovina s-a unit cu Regatul României. În data de 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia, s-au unit cu Regatul României Transilvania, Banatul şi Crişana. Deci, Transilvania a fost provincia cea mai mare care s-a adăugat Regatului României, reprezentând 40% din teritoriul României Mari”, a afirmat Patriarhul la finalul slujbei, citat de Agerpres.

Astăzi, 1 Decembrie, este celebrată Ziua Națională a României, eveniment ce marchează 102 ani de la Marea Unire de la Alba Iulia a Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.

CITEȘTE ȘI: Președintele Klaus Iohannis, discurs de Ziua Națională a României: La mulți ani românilor, oriunde s-ar afla ei, sănătate și optimism!

Sursa foto: Inquam photos/ George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW