Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


Patriarhul Daniel, mesaj de condoleanțe pentru ÎPS Pimen: Înălţăm în aceste zile rugăciuni pentru odihna sufletului său

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 20 mai 2020 Etichete: , ,

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de condoleanțe Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților după ce arhiepiscopul Sucevei și al Rădăuților, ÎPS Pimen, a încetat din viață în noaptea de marți spre miercuri. 

„Am aflat cu multă durere în suflet de trecerea din această viaţă a Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ierarh venerabil al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, arhipăstor misionar şi harnic, apărător înţelept al tradiţiei ortodoxe româneşti şi al monumentelor istorice bisericeşti. Împreună cu ierarhii Sfântului Sinod, cu preoţii, monahii şi credincioşii îndoliatei Arhiepiscopii a Sucevei şi Rădăuţilor, înălţăm în aceste zile rugăciuni pentru odihna sufletului său în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi. Veșnica lui pomenire din neam în neam!”, este mesajul Patriarhului Daniel.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, a murit în noaptea de marți spre miercuri, la Institutul „Matei Balș” din București, în urma unui al doilea atac de cord. Părintele Pimen ar fi murit în jurul orei 00:50, conform Basilica.ro.

ÎPS Pimen a fost preluat cu un elicopter SMURD pe 20 aprilie, de la Suceava, aflându-se în stare gravă după ce a fost infectat cu Covid-19.

Sursa foto: Adevărul

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW