Tuesday, June 28, 2022
Jurnalism corect


 Patriarhul Daniel, donaţie din salariul său: Suma de 10 000 de lei pentru echipamente de protecţie pentru voluntari

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 31 martie 2020 Etichete: , ,

Patriarhul Daniel a donat, luni, din salariul său, suma de 10 000 de lei. Banii vor fi folosiţi pentru achiziționarea de materiale de protecție destinate voluntarilor care îi ajută în această perioadă pe cei afectaţi de coronavirus.

„Să arătăm iubire și solidaritate față de oamenii vârstnici, față de cei aflați în izolare sau în carantină, precum și grijă deosebită pentru sănătatea celor din jurul nostru”, este îndemnul Patriarhului.

Suma încasată lunar de Patriarhul Daniel s-a mărit la 23 920, de lei de la 1 ianuarie a lui 2019. Asta înseamnă că donația făcută reprezintă puțin sub jumătatea venitului lunar al Preafericitului.

Este vorba de voluntarii care se implică în  ajutacubucurie.ro. Platforma online a fost lansată de Patriarhia Română și de Federația Filantropia și vine în ajutorul persoanelor afectate de această criză.

Mai exact, persoanele aflate în izolare, vârstnicii sau cei care nu pot părăsi domiciliul din diverse motive au la dispoziție un formular pe care, dacă-l completează, vor fi introduși în baza de date a platformei. Odată înregistrate, aceste persoane care au nevoie de suport pe perioada crizei vor fi sunate de niște voluntari care le vor veni în ajutor.

Platforma este destinată și persoanelor care au nevoie de ajutor dar și celor care vor să ofere sprijin în această perioadă.

sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW