Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


Patriarhul Daniel, decorat de președintele Klaus Iohannis în ziua în care împlinește 70 de ani

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 22 iulie 2021

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va fi decorat, joi, de președintele Klaus Iohannis, într-o ceremonie ce va avea loc la Palatul Cotroceni, în ziua în care împlinește 70 de ani, potrivit Administrației Prezidențiale.

Ceremonia va avea loc la Palatul Cotroceni începând cu ora 17:00 și va fi precedată de o alocuțiune a președintelui Klaus Iohannis.

Tot joi, la Altarul de vară al Catedralei Patriarhale, va fi săvârșită o slujbă de Te Deum „ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Bisericii Ortodoxe Române, a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și asupra ierarhilor, clericilor, monahilor și credincioșilor mireni”, relatează Basilica.ro.

La finalul slujbei se va citi Actul Aniversar al Sfântului Sinod, cu ocazia zilei de naștere a Patriarhului, urmând să fie organizat, în sala Aula Magna din Palatul Patriarhiei, un moment aniversar în timpul căruia vor fi prezentate mesajele de felicitare venite din partea autorităților și a altor instituții publice.

Sursă foto: Inquam photos/ George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW