Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Patriarhia Română, primele precizări despre noaptea de Înviere: Credincioșii nu vor putea veni încă la biserică

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 2 aprilie 2020 Etichete: , , , , ,

Se apropie Paștele iar toți credincioșii se întreabă cum vor serba noaptea de Înviere în condițiile noilor restricții impuse de autorități. În contextul actualelor reglementări, românii nu vor putea participa încă la slujbele de la biserică. 

Într-un răspuns pentru mainnews.ro, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a spus că în condițiile menținerii actualelor interdicții de deplasare și adunare în spații publice, credincioșii nu vor putea veni încă la biserică.

„Paștele fiind pe 19 aprilie și întrucât toți depindem de reglementarile oferite de autorități, reglementari care se pot modifica oricând, nu putem oferi de pe acum detalii legate de noaptea Învierii. Cei care o fac, le pun evident doar sub semnul speranței, nu al certitudinii. Vom afla abia pe 16 aprilie dacă se va prelungi starea de urgență. În condițiile menținerii actualelor interdicții de deplasare și adunare în spații publice, credincioșii nu vor putea veni încă la biserica”, a declarat Vasile Bănescu.

Reprezentantul BOR a mai precizat că indiferent de situație, slujbele vor fi ținute de preoți, la biserică. Transmisiile live vor putea fi urmărite pe Trinitas TV sau pe Facebook.

„În așteptarea viitoarelor reglementări, va pot spune însă ca și în cele mai dificile condiții, Slujba de Înviere va fi desigur ținuta de preoți. Trinitas TV va transmite în direct la nivel național slujba de Înviere de la catedrala patriarhală. Toate bisericile care vor avea posibilitatea, vor transmite și ele slujba pe pagina lor de internet. Este tot ce va pot spune acum”, a mai menționat Vasile Bănescu.

Slujbele cu enoriași, suspendate în urma decretării stării de urgență

Prin Ordonanța militară nr.2 din 21 martie 2020, participarea enoriașilor la slujbe a fost interzisă, însă credincioșii pot asculta rugăciunile preoților la TV, radio, pe Facebook sau YouTube.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW