Sunday, February 25, 2024
Jurnalism corect


Patriarhia Română, despre slujba de Înviere carea va avea loc în această noapte: O decizie luată exclusiv în virtutea principiului autonomiei eparhiale

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 26 mai 2020 Etichete: , , , ,

Starea de urgență abia ce a fost implementată, iar Arhiepiscopia Tomisului a luat o decizie controversată, aceea de a-i chema pe credincioși în această noapte la biserică pentru a lua Sfânta Lumină. Patriarhia Română a transmis un mesaj în care a menționat că decizia est asumată integral de acest for bisericesc local.

“Decizia Permanenței Arhiepiscopiei Tomisului referitoare la oficierea, în noaptea de 26 spre 27 mai, a slujbei numită „Odovania Învierii” și a Sfintei Liturghii la miezul nopții, clerul acestei eparhii urmând a chema credincioșii să primească Lumina Învierii ca în noaptea de Paști, este una luată exclusiv în virtutea principiului autonomiei eparhiale și asumată integral doar de ierarh și de acest for bisericesc local”, a transmis Patriarhia Română.

BOR reamintește că anul acesta, de Paște, în ciuda contextului epidemic, lumina sfântă a ajuns în casele multor credincioși.

“Reamintim că adevărata slujbă a  Învierii Domnului din acest an a fost oficiată în toate bisericile din Patriarhia Română în noaptea de Paști și că, în ciuda contextului extrem de aspru pentru noi toți, mireni și clerici din toate eparhiile, lumina sfântă a ajuns atunci la cei mai mulți dintre credincioșii ortodocși. Dumnezeu să sporească această lumină a comuniunii în sufletele noastre ale tuturor și să ne ajute pe toți în dobândirea discernământului plin de iubire față de aproapele și față de Biserică!”, se mai arată în mesajul Patriarhiei.

Arhiepiscopia Tomisului a anunțat, într-un mesaj pe Facebook, că în noaptea de 26 spre 27 mai va fi oficiată slujba de Înviere, iar credincioșii pot veni la biserică pentru a lua lumină.

Anul acesta credincioșii nu au putut sărbători Paștele în condiții normale, dar cu toate acestea Patriarhia a împărțit Lumina Sfântă, cu ajutorul voluntarilor, tuturor credincioșilor.

În ciuda faptului că principala recomandare este de a evita spațiile aglomerate, iar adunările mari de persoane rămân interzise, Arhiepiscopia Tomisului a luat o decizie controversată.

Biserica Ortodoxă Română s-a delimitat de hotărârea lui IPS Teodosie și a transmis, pentru mainnews.ro, că speră ca reglementările în vigoare să fie respectate. Mai multe detalii AICI.

sursa foto: Inquam Photos / Silviu Filip

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW