Monday, November 29, 2021
Jurnalism corect


Patriarhia cere revenirea la oficierea slujbelor în interiorul bisericilor

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 11 iunie 2020 Etichete: , , ,

Patriarhia Română solicită revenirea cât mai rapid la oficierea slujbelor religioase și în interiorul lăcașurilor de cult, cu respectarea unor reguli de distanțare fizică și de igienizare a spațiilor. 

„Revenirea la ritmurile adânci ale organismului comunitar este esențială în păstrarea echilibrului moral și spiritual al acestuia. Istoria universală a umanității relevă indubitabil că, indiferent de gradul de secularizare, resorturile cele mai profunde ale vieții personale și sociale rămân cele de natură religioasă și că gradul de claritate morală din interiorul unei societăți este conferit de viața spirituală a acesteia,” transmite Patriarhia Română într-un comunicat.

Patriarhia Română argumentează în favoarea revenirii la oficierea slujbelor în interiorul lăcașurilor de cult, arătând faptul că atitudinea BOR, cât și a altor culte religioase, a fost una „exemplară” în apărarea sănătății publice.

„România este o țară eminamente creștină, o largă majoritate a societății sale (civile) fiind implicată în viața reală a Bisericii Ortodoxe Române. Aceasta a arătat cu prisosință, în cel mai practic și evident mod, că este implicată real în apărarea și promovarea sănătății publice, atitudinea sa, ca și a celorlalte culte religioase din România, fiind una exemplară pe tot parcursul perioadelor de stare de urgență și de alertă impuse de pandemie.
Oamenii cei mai implicați în situația de criză prin care a trecut recent și încă trece România au fost cei care și-au dovedit prin fapte concrete ale credinței solidaritatea cu cei afectați de pandemie, cu instituțiile medicale și cu autoritățile înseși. Acești oameni care dau suflu moral societății românești, care promovează prin viața lor valorile fertile social ale credinței creștine și care au contribuit major prin atitudinea lor civică la diminuarea rapidă a efectelor pandemiei, doresc în mod justificat participarea la slujbele Bisericii în biserică,” a transmis Patriarhia Română.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW