Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Pasarelă către nicăieri pe Centura Capitalei. Un pilon a fost construit pe prima bandă

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 16 ianuarie 2023 Etichete: , ,

O pasarelă pietonală construită pe Centura Capitalei dă mari dureri de cap șoferilor. Realizată anul trecut, structura are construit un pilon chiar pe prima bandă de circulație, pe unde doar posesorii de scutere s-ar mai putea strecura. Nici pietonii nu au deocamdată nimic de câștigat pentru că în acea zonă nu există trotuar.

Cazul pasarelei lui Dorel de pe Centura Capitalei a fost adus în atenție de Asociația România Fără Gropi. Puțină lume știa de existența ei, fiind aproape o necunoscută și pentru Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Responsabilii din cadrul CNAIR spun că marcajele rutiere au fost realizate greșit iar parapetele de tip Jersey nu ar fi trebuit să se afle acolo. Aceștia dau asigurări că problema va fi rezolvată în zilele următoare când parapetele va fi mutat pe axul drumului iar marcajele refăcute. Chiar și în aceste condiții rămâne problema legată de utilitate a investiției. Inițial acolo ar fi trebuit să fie o stație de autobuz, care însă nu a mai fost realizată după ce firma Delta, cea care se ocupa de extinderea la patru benzi a centurii, a abandonat șantierul.

Poliția cere remedierea situației

După ce cazul a ajuns în atenția opiniei publice, polițiștii din Ilfov s-au sesizat din oficiu și au cerut DRDP și constructorului să remedieze situația.

„Polițiștii Serviciului Rutier Ilfov s-au sesizat din oficiu încă din data de 13 ianuarie, cu privire la faptul că, în zona respectivă sunt deficiente privind sistematizarea și semnalizarea rutieră, generate de executarea lucrărilor efectuate pentru amplasarea pasarelei pietonale respective. În acest context, polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au solicitat administratorului drumului, respectiv Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București și executantului lucrării, dispunerea de măsuri, pentru refacerea elementelor geometrice ale drumului ( lățimea benzilor de circulație), în zona afectată de lucrări. De asemenea, polițiștii au solicitat ca până la remedierea deficiențelor constatate, să fie completată/refăcută semnalizarea rutieră orizontală, cât și cea verticală în zona indicată, în vederea desfășurării în condiții de siguranță a circulației vehiculelor și pietonilor”, au transmis polițiștii.

Sursa foto: Inquam Photos/ Cornel Putan

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW