Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Pasajul Unirii se închide duminică pentru lucrări. Brigada Rutieră anunță rutele alternative

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 16 iunie 2022

Brigada Rutieră anunță joi, 16 iunie, rute alternative în condițiile în care Pasajul Unirii se închide duminică, 19 iunie, pentru lucrări de consolidare și punere în siguranță, astfel că vor fi instituite restricții de trafic. Lucrările sunt prevăzute să dureze până la începutul lunii septembrie.

În acest context, traficul rutier în zonă va fi reconfigurat, iar conducătorii auto vor putea să tranziteze Piața Unirii doar pe deasupra pasajului, precizează Brigada Rutieră. Zona va fi monitorizată de polițiști, pentru asigurarea unui trafic rutier fluent, care să se desfășoare în siguranță.

Rute alternative:
– Bd. Dimitrie Cantemir – Bd. Mărășești – Bd Mircea Vodă – Bd. Corneliu Coposu – Bd. I.C. Brătianu;
– Bd. Dimitrie Cantemir – Bd. Mărășești – Bd Mircea Vodă – Bd. Hristov Botev – Bd. Carol I – Piața Universității;
– Calea Victoriei – Spl. Independenței – Piața Unirii – Bd. Dimitrie Cantemir;
– Str. Buzești – Str. Berzei – Str. Vasile Pârvan – Splaiul Independenței -Bd. Libertății.

„Având în vedere aceste aspecte, Brigada Rutieră recomandă conducătorilor de autovehicule: să circule cu prudenţă, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, precum şi semnalele, indicațiile și dispozițiile poliţiştilor rutieri”, recomandă sursa citată.

Context

Începând de duminică, 19 iunie, circulația rutieră în Pasajul Unirii va fi oprită, timp de două luni, până la începutul lunii septembrie, ca urmare a începerii lucrărilor de consolidare și punere în siguranță a acestuia. În acest interval, traficul în zonă va fi reconfigurat, urmând ca șoferii, care până acum traversau zona prin pasajul subteran, să tranziteze Piața Unirii pe deasupra acestuia, respectând noile trasee stabilite de Brigada Rutieră a Capitalei.

În tot acest timp, în pasaj vor avea loc intervenții asupra acestei construcții. Astfel, într-o primă etapă se vor lua măsuri necesare punerii în siguranță a pasajului din punct de vedere tehnic.

Vor fi înlocuite toate elementele arhitecturale degradate, care se pot oricând desprinde și pune astfel în pericol viața oamenilor, partea carosabilă va fi refăcută de la zero, cu delimitarea și semnalizarea clară a benzilor de circulație, precum și a spațiului ce separă cele două sensuri de mers, iar rețelele edilitare de apă-canal vor fi schimbate.

Totodată, actualul sistem de iluminat din interiorul pasajului va fi înlocuit cu unul care să sporească la maximum vizibilitatea în tunel, atât la intrarea cât și la traversarea acestuia, la care vor contribui, de altfel, și finisajele pereților și ale plafonului, ce vor fi amenajate cu materiale speciale, menite să reflecte lumina.

Mai mult, în pasaj se va monta un sistem performant de ventilație, cu o capacitate mare, pentru extragerea noxelor și asigurarea unui aer curat, dar și amplificatoare de semnal GSM.

Primăria Sectorului 4 dă asigurări că toate aceste lucrări de punere în siguranță se vor realiza simultan pe ambele sensuri de mers, iar echipele vor lucra atât pe timpul zilei cât și pe timpul nopții.

Foto: Brigada Rutieră

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW