Wednesday, November 30, 2022
Jurnalism corect


Pas important pentru autostrada Buzău – Focșani, finanțată prin PNRR

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 10 decembrie 2021

Comisia Tehnică de la nivelul Ministerului Transporturilor a avizat proiectul tehnic pentru  tronsonul Buzău – Focșani, în lungime de 82,4 km, parte din „Autostrada Moldovei”, a anunțat vineri, 10 decembrie, secretarul de stat Irinel Scrioșteanu.

Valoarea proiectului este de 6,1 miliarde de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din Planul Național de Redresare și Reziliență și bugetul de stat.

Practic, după finalizarea procedurii de obținere a acordului de mediu, aflată pe final, nu vor mai exista pași birocratici importanți, astfel încât vor putea fi lansate licitațiile pentru execuția lucrărilor.

„Autostrada Moldovei” va avea până la Pașcani o lungime de aproximativ 320 km și este împărțită în patru tronsoane Ploiești-Buzău, Buzău-Focșani, Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani. Toate aceste tronsoane au fost incluse spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență și ar trebui finalizate până în 2026. Proiectul ar trebui continuat cu alte alți 117 km, anume tronsoanele Pașcani – Suceava și Suceava – Siret, aflate în prezent în faza de proiectare, însă pentru acestea nu există deocamdată o sursă de finanțare aprobată.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW