Sunday, October 2, 2022
Jurnalism corect


Pas important pentru amplasarea centralei de termoficare promisă de Nicușor Dan

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 2 decembrie 2021

Vești bune pentru locuitorii din estul Capitalei, grav încercați în fiecare iarnă după închiderea CET Titan. S-a încheiat perioada de depunere a ofertelor la licitația lansată de Termoenergetica pentru închirierea unor capacități modulare de producție a energiei termice, care vor fi amplasate pentru deservi această zonă.  

Energofor este singura firmă care a depus ofertă la această procedură, a cărei valoare estimată este de cuprinsă între 13,1 și 39,5 milioane lei. Conform informațiilor de pe portalul de achiziții publice, reprezentanții Termoenergetica vor analiza oferta din punct de vedere tehnic și financiar cel târziu până pe 10 februarie 2022.

În funcție de diagrama de reglaj centrala va avea o putere termică regim de iarnă cuprinsă între 30 Gcal/h ( 35 MW) și 60 Gcal/h (≈ 70 MW), iar în regim de vară între 10 Gcal/h  (≈ 12 MW) și 15 Gcal/h (≈ 17,5 MW). Necesarul de apă de adaos (tratată) pentru completarea volumului pierdut în rețelele termice primare va fi de  50 tone/h.

Îmbunătățirile s-ar vedea iarna viitoare

Pentru amplasarea capacităților de producție, care ar urma să se facă în incinta vechiului CET Titan, Termoenergetica a prevăzut un termen de 6 luni de la încheierea contractului, însă ofertanții primesc puncte în plus la licitație dacă reușesc să facă acest lucru în 4 luni. Chiar și așa, este aproape imposibil ca centrala să fie pe deplin operațională în această iarnă.

Practic, dacă Termoenergetica ar respecta termenele anunțate, noile capacități ar putea fi operaționale, cel mai devreme, începând cu luna iunie a anului viitor.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW