Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu riscă să își piardă sigla și numele

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 19 septembrie 2019 Etichete: , ,

ALDE ar putea să iși piardă sigla și numele. Așa susține Marian Cucșa, demisionat recent din partidul lui Călin Popescu Tăriceanu. Potrivit acestuia, ALDE Europa ar fi înştiinţat partidul, printr-o scrisoare, că nu mai are voie să folosească numele şi sigla formaţiunii, având în vedere că partidul s-a retras, după alegerile europarlamentare, din familia politică europeană.

Marian Cucșa acuză conducerea ALDE că a ascuns avertismentul primit din partea ALDE European și că partidul riscă să nu poată participa la alegerile prezidențiale.

„De când au primit scrisoarea, cei din conducerea ALDE România, au ținut-o ascunsă de membrii de partid și nu au luat nicio măsură pentru reglementarea situației. De aici putem trage simpla concluzie că cei din conducere nu au avut și nu au nici cea mai mică intenție de a ține în viață partidul!

Conform legii electorale, un partid politic poate candida la alegeri dacă sigla și denumirea partidului sunt în vigoare cu minim 6 luni înainte de data alegerilor! Astfel, ALDE fiind în prezent într-o alianță electorală cu Ponta, schimbarea denumirii și siglei, ar afecta candidatura la prezidențiale!”, precizează Marian Cucșa într-o postare pe Facebook.

Deputatul cere demisia întregii conduceri ALDE care pune în pericol viitoarele alegeri. Mai mult chiar, Marian Cucșa spune că ALDE riscă să fie „înghițit” de partidul lui Victor Ponta.

„Organizarea unui congres după alegerile prezidențiale, pentru schimbarea denumirii partidului, este prea târzie! Singură varianta va fi că toți cei care vor să candideze la alegerile locale, să o facă din partea Pro România!!! Și așa ușor și subtil…ALDE va fi rapid înghițit de formațiunea lui Victor Ponta – fapt dorit clar de Ponta! Trist este însă că actualii membrii ALDE habar nu au despre acest aspect și am considerat de cuviință să îi informez”, susține Marian Cucșa.

Foto: INQUAM PHOTOS

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW