Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Partidele care susțin candidații la prezidențiale, atacuri înainte de alegeri

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 22 noiembrie 2019 Etichete: , , , , , ,

Social-democrații susțin ca echipa de campanie a Partidului Național Liberal a transmis un nou răspuns arogant pentru romanii care „așteaptă o dezbatere democratică între cei doi candidați la alegerile prezidențiale”.

“În cunoscutul stil arogant, care a caracterizat campania lui Klaus Iohannis, inițiativa PSD de a organiza o dezbatere în prezența reprezentanților mass-media, transmisă în direct către români, a primit următorul comentariu din partea PNL: „aveți un răspuns de acum două săptămâni”, au transmis social democrații.

Astfel, motivele pentru care Klaus Iohannis nu vrea să participe la dezbateri electorale alături de Viorica Dancila, în opinia PSD-ului sunt:

“1. Klaus Iohannis îi disprețuiește pe cetățenii români, considerând că nu le datorează nimic pentru voturile pe care le solicită.

  1. Klaus Iohannis se teme de o dezbatere cu contracandidatul său, Viorica Dăncilă, care a făcut mai multe pentru români într-un an și nouă luni la Palatul Victoria decât a realizat Klaus Iohannis în cinci ani la Palatul Cotroceni.
  2. Lui Klaus Iohannis nu-i pasă de regulile politicii în democrație, care presupun confruntare directă și cinstită între candidații în alegerile prezidențiale.
  3. Klaus Iohannis nu are respect pentru presa din România, cu care nu a dialogat în mod real nici în această campanie și nici în întregul său mandat prezidențial.
  4. Klaus Iohannis este comod și nu dorește să-și sacrifice confortul unei seri de vineri pentru o dezbatere pe care românii o merită și o așteaptă.
  5. Klaus Iohannis are lucruri de ascuns față de publicul larg și se teme că ele vor fi deconspirate.

Amintim că, în această seară, la ora 20:00, Klaus Iohannis este așteptat la o dezbatere electorală la Palatul Parlamentului, în cadrul căreia ar avea oportunitatea să își transmită mesajul și prioritățile sale către români, înaintea votului din această duminică”, se mai arată în sursa citată.

Viorica Dăncilă a scris pe Facebook, vineri dimineața, că echipa de campanie a sa încearcă să comunice cu staff-ul PNL pentru a organiza vineri seara o dezbatere electorală între cei doi candidați la Palatul Cotroceni.

În urma acestui anunț, senatorul PNL Alina Gorghiu a anunțat că Iohannis nu este în București, el aflându-se la Bacău și vorbind cu cetățenii. Gorghiu le-a dat și un sfat social-democraților, și anume să iasă în stradă să asculte vocea poporului, în loc de a aștepta dezbateri electorale cu Klus Iohannis.

În replica, PNL susține ca „participarea la votul de duminică reprezintă, însă, cel mai eficient instrument pentru a sancționa cea mai murdară campanie desfășurată de PSD în ultimii 30 de ani.”  

„Partidul Național Liberal a avut câștig de cauză, în urma sesizării Biroul Electoral Central, față de o serie de materiale de propagandă electorală ale PSD, în care sunt reproduse invective, afirmații denigratoare și acuzații nefondate bazate pe fake-news, dezinformare și manipulare.

Participarea la votul de duminică reprezintă, însă, cel mai eficient instrument pentru a sancționa cea mai murdară campanie desfășurată de PSD în ultimii 30 de ani.  

BEC a dispus retragerea machetelor electorale promovate de PSD în ziaruldeiași.ro, întrucât acestea încalcă legislația în vigoare prin difuzarea de informații denigratoare referitoare la candidatul PNL.

De asemenea, a fost acceptată sesizarea împotriva primarului comunei Țibănești, Aurica Cobuz (județul Iași), care a promovat pe rețelele de socializare materiale denigratoare și mincinoase la adresa lui Klaus Iohannis și a PNL.

Totodată, Biroul Electoral Județean Argeș a interzis difuzarea a 2,7 milioane de pliante realizate la comanda de PSD, în care sunt lansate atacuri la adresa liderilor PNL și a candidatului susținut de PNL.”

Sursă foto : Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/partidele-care-sustin-candidatii-la-prezidentiale-atacuri-inainte-de-alegeri/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you will find 92041 additional Info on that Topic: mainnews.ro/partidele-care-sustin-candidatii-la-prezidentiale-atacuri-inainte-de-alegeri/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *