Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Parlamentul suedez a votat pentru aderarea României la spațiul Schengen, anunță europarlamentarul Victor Negrescu UPDATE

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 2 decembrie 2022

UPDATE Prim-ministrul Nicolae Ciucă a salutat decizia luată de Comisia de Afaceri Europene, care a aprobat propunerea Parlamentului suedez în ceea ce privește aderarea României la Spațiul Schengen.

„Aceasta este o altă confirmare a pregătirii depline a României de a consolida securitatea internă a Uniunii Europene!”, se arată în mesajul transmis de șeful Guvernului. 

Știrea inițială

Parlamentul suedez a votat pentru aderarea României la spațiul Schengen în Comisia de Afaceri Europene, joi, 2 decembrie, a anunțat europarlamentarul PSD Victor Negrescu. 

Inițial, partidul social-democrat suedez, majoritar în Parlamentul de la Stockholm, s-a opus extinderii Spațiului Schengen cu cele două țări din Est, România și Bulgaria, invocând „corupția generalizată și lipsa de acțiune împotriva crimei organizate, precum și faptul că frontiera externă Schengen ar putea fi mutată la granița cu Ucraina”.

„Nu credem că este în interesul securității interne a Suediei să facă acest lucru”, a declarat parlamentarul social-democrat Ardalan Shekarabi la jumătatea lunii noiembrie.

Eurodeputatul Victor Negrescu susține că decizia a fost influențată și pentru că social-democrații români au intrat în contact cu formațiunea politică din Suedia.

„Așteptăm ca şi celelalte familii politice europene, Partidul Popularilor Europeni, RENEW sau Conservatorii Europeni să sprijine România cu adevărat, deoarece momentan, atât în Austria, cât şi în Olanda aceste partide blochează accesul țării noastre la zona de liberă circulație. Dar pentru că aderarea la Schengen este un obiectiv național, am intrat şi noi în contact cu aceste formațiuni politice pentru că nu dorim politizarea subiectului şi credem că trebuie să fim uniți pentru interesul României”, a scris Victor Negrescu într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

Miniştrii de interne se vor reuni joi, 8 decembrie, şi vor discuta despre „aplicarea integrală a acquis-ului Schengen în Bulgaria, Croaţia şi România, scopul fiind să adopte decizii în acest sens”, potrivit agendei publicate pe site-ul Consiliului UE.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW