Thursday, May 6, 2021
Jurnalism corect


Parlamentul Republicii Moldova a fost dizolvat. Președintele Maia Sandu: Puterea este acum în mâinile poporului

By Matthew Garvey , in Republica Moldova Stirile zilei , at 28 aprilie 2021

Maia Sandu a anunțat că a semnat Decretul de dizolvare a actualului Parlament. Președintele Republicii Moldova a precizat că data alegerilor a fost stabilită pentru 11 iulie 2021. 

Prin această decizie am deschis calea pentru ca cetățenii să poată să-și aleagă un Parlament nou, care să servească interesele țării și ale oamenilor. Puterea este acum în mâinile poporului. Puterea este în mâinile dumneavoastră. Am încredere că cetățenii noștri vor alege calea corectă spre crearea unui stat dezvoltat și democratic, în care oamenii să trăiască în pace și bunăstare”, a scris Maia Sandu, pe Facebook.

Președintele Republicii Moldova a precizat că Guvernul va aloca resursele financiare necesare pentru pregătirea și desfășurarea alegerilor anticipate din 11 iulie 2021.

După alegeri vom numi un guvern responsabil, care se va baza pe o majoritatea stabilă și vom îndrepta lucrurile în Moldova. Vom ieși din criză, vom face ordine și toate instituțiile statului vor lucra pentru binele oamenilor”, a adăugat președintele Republicii Moldova.

Sandu susține că în următoarea perioadă va fi nevoie de un efort mare din partea cetățenilor.

„Cetățenii au câștigat dreptul de a-și decide viitorul, însă responsabilitatea pentru acest viitor stă pe umerii fiecăruia dintre noi. Lupta pentru curățarea sistemului public, lupta pentru curățarea clasei politice, pentru oprirea hoțiilor, lupta pentru dreptate este o luptă grea, dar suntem pe calea cea bună. Suntem tot mai aproape de a pune punct haosului pe care unii au încercat din răsputeri să-l prelungească și să-l adâncească ca să poată fura în continuare. Avem acum șansa de a alege calea spre normalitate. Să o folosim cu înțelepciune”, a precizat Maia Sandu.

Dragi cetățeni, acum câteva minute am semnat Decretul de dizolvare a actualului Parlament.

Prin această decizie am…

Publicată de Maia Sandu pe Miercuri, 28 aprilie 2021

Sursă foto: maiasandu2020.md

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW