Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Parlamentul olandez susține aderarea României la Spațiul Schengen. Aurescu: Dialogul intens a dat roade

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 7 decembrie 2022 Etichete: , ,

Parlamentul Țărilor de Jos a adoptat miercuri, 7 decembrie, o poziție prin care susține aderarea României la Spațiul Schengen.

Concret, parlamentarii Regatului Țărilor de Jos au respins două moțiuni care cereau Guvernului să nu susțină aderarea României, Bulgariei și Croației la Spațiul Schengen, cu o zi înainte de Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI).

Salut finalizarea procedurii de aprobare a unei poziții favorabile în Parlamentul Țărilor de Jos pentru aderarea României la Spațiul Schengen. Dialogul politic intens și apropiat purtat cu partenerii olandezi a dat roade și a dus la un rezultat favorabil”, a scris ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, pe Twitter.

Până în luna noiembrie, Olanda era singurul stat membru UE care se opunea aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

Oficialii olandezi au fost, însă, convinși, după ce Comisia Europeană a ridicat monitorizarea prin intermediul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) și a trimis experți pentru a verifica dacă țara noastră îndeplinește condițiile tehnice pentru aderare.

Decizia Parlamentului Țărilor de Jos vine cu o zi înainte de Consiliul JAI, unde aderarea României la Spațiul Schengen se va afla pe ordinea de zi. Detalii, aici.

În acest moment, Austria este statul care, potrivit pozițiilor publice, ar putea să invoce dreptul la veto și să dea un vot împotriva României și Bulgariei.

CITEȘTE ȘI: România va cere un vot pentru aderarea la Schengen la Consiliul JAI de joi / Ciucă: Blocarea nu va aduce răspunsurile dorite de Austria

Sursa foto: Pixabay

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW