Tuesday, February 27, 2024
Jurnalism corect


Parlamentul European a respins solicitarea PSD pentru dezbaterile pe tema legislației electorale a alegerilor locale

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 29 ianuarie 2020 Etichete: , , , , ,

Parlamentul european a respins solicitarea PSD de a dezbate modificarea legislației electorale pentru alegerile locale, a anunțat eurodeputatul Eugen Tomac.

Guvernul condus de Ludovic Orban și-a asumat astăzi răspunderea în fața Parlamentului României pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

NU e de la Bruxelles pentru PSD! PSD a încercat atacarea României în Parlamentul European în urma deciziei Guvernului Orban de a-şi asuma răspunderea pe legea revenirii la alegerea primarilor în două tururi! Solicitarea de a iniția o Rezoluție împotriva României a fost respinsă ferm. Doar socialiștii și comuniştii europeni au susținut PSD în Parlamentul European”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

Și Siegfried Mureșan, proaspăt ales raportor al PE, a anunțat pe pagina sa de socializare că „PSD a fost bătut în Parlamentul European”

„Chiar acum am bătut din nou PSD în plenul Parlamentului European. PSD a cerut dezbatere despre România în plenul Parlamentului European sub pretextul că alegerea primarilor în două tururi ar afecta statul de drept din România. Noi am câștigat, PSD a pierdut. Parlamentul European a respins solicitarea PSD. Am văzut astăzi din nou că pesediștii nu pot obține nimic, nu au credibilitate în Europa și cer lucruri împotriva voinței oamenilor”, scrie Siegfried Mureșan.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a spus că socialiștii europeni „au fost batuti crunt, cu 302 la 136 de o majoritate formata din grupurile PPE, Renew, ID, ECR si de abținerea Verzilor si GUE”.

Europarlamentarului USR Cristian Ghinea a comentat și el momentul, afirmând că PSD este „penibil până la capăt”.

Context

Social-democrații au vrut ca modificarea legislației electorale să fie discutată în Parlamentul European,  întrucât „afectează statul de drept în România”. PSD a solicitat astfel PE să dezbată această temă. În solicitarea formulată, social-democrații arată că ar fi vorba de „un abuz de putere al Guvernului Orban”.

De asemenea,  Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a sesizat Comisia de la Veneția pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi.

În acest context, liberalii au trimis o scrisoare Consiliului European în care au explicat că modificările aduse legii electorale sunt necesare.

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW