Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Parlamentul a adoptat proiectul de lege care interzice vânzarea acțiunilor statului timp de doi ani / Liberalii anunță că vor ataca la CCR

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 10 iunie 2020 Etichete: ,

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege privind interzicerea, pentru doi ani, a vânzării participaţiilor statului, indiferent de cota de participaţie. Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a anunţat că liberalii vor ataca legea la Curtea Constituţională.

Au votat „pentru” 199 de deputaţi, 89 au votat „împotrivă”, iar trei s-au abţinut.
De la data intrării în vigoare a legii se interzice, pentru o perioadă de doi ani, înstrăinarea participaţiilor statului la companiile şi societăţile naţionale, la bănci, precum şi la orice altă societate la care statul are calitatea de acţionar, indiferent de cota de participaţie deţinută, conform actului normativ.

„Se suspendă pentru o perioadă de doi ani orice operaţiuni privind înstrăinarea participaţiilor statului la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la societăţile la care statul are calitatea de acţionar, începute anterior intrării în vigoare a prezentei legi. Dispoziţiile nu se aplică operaţiunilor post-privatizare şi operaţiunilor specifice privatizării, în cazul în care transferul dreptului de proprietate asupra participaţiilor deţinute de stat s-a realizat”,  arată inițiatorii în textul proiectului de lege.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW