Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Parlamentarii votează sâmbătă învestirea Guvernului Orban III/ Toți vor fi testați pentru coronavirus înainte de vot

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 14 martie 2020 Etichete: ,

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au stabilit calendarul de învestire al Guvernului Orban. Audierea miniștrilor se va face sâmbătă, iar în aceeași zi va fi acordat și votul pentru învestitură. Parlamentarii vor intra în sala de plen în grupuri de câte 20, toată procedura urmând să dureze șase ore, în contextul răspândirii rapide a coronavirusului în România.

Desfășurător procedură de învestitură a Guvernului

 • Accesul parlamentarilor se va face pe la intrarea S1, urmând un traseu dezinfectat, prestabilit și marcat vizibil;
 • Ora 08.00 –până la finalizare- efectuarea testelor pentru depistare coronavirus (COVID-19) (sala I.Ghe.Duca, nivel P1);
 •  Ora 09.00-11.00 audierea candidaților propuși pentru funcția de ministru- sala Comisiei juridice (Mihai Viteazu, nivel P1);
 •  Ora 11.00- până la finalizare-ședință de plen reunit cu vot;
 • Votul cu bile se va desfășura în sala Barbu Catargiu(sala Biroului Permanent al Camerei Deputaților), nivel P1 după următoarea procedură:
  – prima Cameră la vot este Senatul României
  – se vor organiza grupuri de aprox. 20 de persoane care vor vota în decurs de 15 minute. Pentru respectarea normelor de prevenire și limitare a virusului, accesul în sala de vot se va efectua individual.
  – în sala de vot vor fi prezenți permanent chestorul care înmânează bilele și secretarul care consemnează prezența parlamentarilor la vot
  – pentru a putea fi respectată programarea făcută pentru vot parlamentarii sunt rugați să fie prezenți la punctul de testare (sala I.Ghe.Duca, nivel P1) cu 30 de minute înainte de momentul votării efective.

DSP a demarat o anchetă epidemiologică în Parlament, vineri, după ce un senator PNL de Constanța, a fost depistat cu virusul Covid-19.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW