Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Părinții vor putea participa din nou la ceremoniile de deschidere a noului an școlar, după 2 ani de restricții / Mesajul ministrului Educației pentru elevi și profesori

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 4 septembrie 2022

Luni, 5 septembrie, aproximativ 3 milioane de copii revin în bănci în prima zi a anului școlar 2022-2023. După 2 ani de restricții impuse în contextul pandemiei de COVID-19, părinții și bunicii vor putea asista la ceremoniile desfășurate în unitățile de învățământ, a dat asigurări ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a transmis, cu o zi înainte de începutul noului an școlar, că a emis o dispoziție de ministru prin care le-a cerut directorilor să permită accesul părinților și bunicilor în incinta unităților de învățământ.

Am precizat foarte clar. În toate grădinițele și școlile – este o dispoziție de ministru, nu este o rugăminte, este o dispoziție. Acei directori care nu cred că își vor permite să nu respecte o dispoziție de ministru vor intra automat în cercetare disciplinară”, a fost avertismentul ministrului Educației, la Antena 3.

Ministrul Educației susține că dispoziția menționată a fost emisă în urma unei consultări cu Ministerul Sănătății.

Să nu fie niciun director în cele 17.872 de școli și grădinițe care să aibă probleme de înțelegere cu claritatea acestei dispoziții care deschide școala către comunitate. Nu e nimic de discutat. Mâine, școlile și grădinițele vor fi deschise pentru părinți și bunici care vor să își însoțească copiii în prima zi de școală și grădinițe”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

CITEȘTE ȘI: Recomandările Ministerului Sănătății pentru începutul noului an școlar: Virozele respiratorii sunt frecvente în sezonul rece

În paralel, ministrul Educației a transmis și un mesaj pentru părinți, elevi și profesori, cu ocazia începutului noului an școlar:

„Întoarcerea la școală după vacanța de vară este un moment de emoție pentru profesori, pentru elevii de toate vârstele, dar și pentru părinții și bunicii acestora. Mâine, toți părinții și bunicii care vor dori să fie alături de copii și să-i însoțească la grădiniță sau la școală o vor putea face!

Dragi elevi, data de 5 septembrie marchează începutul unei noi etape în procesul vostru de dezvoltare, etapă care aduce și noi provocări educaționale. Vă asigur că tot efortul vostru va merita, pentru că doar prin școală veți fi mai aproape de un viitor mai bun. Suntem mândri de voi și vă asigurăm că vă vom susține mereu și vom căuta cele mai bune soluții pentru a vă ajuta!

Succes în noul an școlar!

Stimați profesori, educatori și învățători, sunteți cei care pot face școala mai bună!

Vom lucra împreună pentru binele generației de mâine. Apreciez eforturile făcute și vă felicit pentru că, zilnic, sunteți și continuați să fiți un model și o sursă de inspirație pentru copii și pentru noi toți. Ne-am asumat o responsabilitate uriașă, aceea de a forma tinerii și știu că împreună vom reuși. Prin proiectele noilor legi, profesorul va redobândi locul pe care-l merită în societate. Împreună reașezăm la locul cuvenit sintagma „Ai carte, ai parte!”. Vom vedea rezultatele într-o societate în care studiile și competențele acumulate pe parcursul anilor de școală vor conta cu adevărat. Să nu uitați că influența profesorilor se extinde dincolo de clasă, în viitor!

Vă mulțumesc pentru devotamentul dumneavoastră!

Dragi părinți și bunici, fiți alături de profesorii care vă îndrumă copiii pe întreg traseul educațional! Fiți vocea care transmite încrederea și optimismul de care copiii și nepoții dumneavoastră au nevoie!

Continuați să credeți în școala românească și vă garantez că toate schimbările pe care le facem vor lucra pentru binele copiilor.

Schimbăm pentru ca școala să devină un mediu prietenos pentru toți! Facem eforturi ca în toate școlile și grădinițele să existe condiții bune pentru învățare, pentru ca fiecare copil al acestei țări să aibă acces la o educație de calitate.

În același timp, vă asigur că suntem responsabili și determinați să luăm cele mai bune măsuri pentru ca școala cu prezență fizică să se desfășoare în siguranță”

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW