Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


Parcurile din Sectorul 2 au fost redeschise / În ce condiții pot merge cetățenii la plimbare / Reacția viceprimarului Capitalei

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 9 mai 2020 Etichete: ,

Sectorul 2 este primul din București care redeschide parcurile pentru cetățeni. Viceprimarul Dan Cristian Popescu a anunțat că parcurile din Sectorul 2 al Capitalei se redeschis începând cu sâmbătă, dar în condiții speciale 

Băncile vor putea fi folosite fie de o singură persoană fie de persoanele din aceeași familie, contactul cu străinii fiind astfel evitat.

De asemenea, trebuie menționat că locurile de joacă pentru copii și foișoarele vor rămâne închise.

„Măsura nu este ilegală, am luat-o azi (sâmbătă – n.red.). De două săptămâni, monitorizez tot ce se întâmplă şi am văzut că oamenii aleargă prin locuri pe care nu ar trebui să alerge. Aşa că am deschis parcurile”, a spus, pentru Digi 24, Dan-Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2.

Bădulescu: Sunt nemulțumit și contrariat

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, spune că este nemulțumit și contrariat de decizia viceprimarului sectorului 2.

“Eu, personal, nu sunt nemulțumit de o acțiune individuală a domnului Popescu. Eu sunt nemulțumit și contrariat de modul în care domnul Popescu a înțeles să aplice o decizie personală în detrimentul unui program de măsuri care sunt de evidență publică și sunt gestionate și obligatorii atâta timp cât au fost emise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care reglementează în mod clar modul în care trebuie împreună să respectăm regulile de distanțare socială și de izolare pentru a evita contaminarea comunitară, lucru care eu cred că nu avea elemente care nu puteau fi încălcate prin această decizie.

Există o hotărâre a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență al Municipiului București, for tutelar în astfel de situații de urgență, care, în unanimitate, a votat această decizie care era în concordanță cu întreg planul de măsuri luat la nivel național, motiv pentru care consider că, în acest moment, această decizie, care este una personală, nu administrativă.

Rog cetățenii Sectorului 2 să înțeleagă că această măsură este o expresie a voinței domnului Popescu și nu reprezintă punctul de vedere al autorităților naționale și cele locale”, a declarat Aurelian Bădulescu, la DIgi24.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

 

 

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW