Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Parcurile din București, închise începând de sâmbătă / Amenzi între 100 și 5 000 de lei

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 28 martie 2020 Etichete: ,

Comitetul municipal pentru situații de urgență a decis ca începând de sâmbătă toate parcurile din București să se închidă. Cine nu respectă noile reguli riscă amenzi cuprinse între 100 și 5.000 de lei.

„Sperăm ca oamenii să înțeleagă și recomandarea să fie respectată. La toate intrările din parcuri există semnele vizibile ale acestei interdicții. Această hotărâre va rămâne valabilă până la ridicarea stării de urgență de pe teritoriul României. (…)Atât Poliția locală, cât și cea națională și Jandarmeria au dreptul să oprească, iar sancțiunea la persoanele fizice e între 100 și 5.000 de lei. E un dispozitiv unic la ora actuală, nu putem să mai vorbim de polițiști locali sau naționali, acționează toți”, a declarat, sâmbătă, viceprimarul Aurelian Bădulescu.

Măsura vine ca urmare ordonanței militare nr.3 prin care cetățenilor le este restricționată circulația în afara domiciliului cu excepția anumitor situații. Prin această decizie, oamenii ar trebui să nu mai fie atât de tentați să iasă din case.

Pentru acest lucru, poliția locală urmează să blocheze accesul în parcurile Capitalei.

Autoritățile recomandă în continuare cetățenilor să nu mai iasă din case decât pentru nevoi urgente.

Mai mult, Primăria Capitalei pune la dispoziție mai multe hoteluri din București pentru medicii care lucrează în spitale de boli infecțioase și care nu vor să meargă acasă la familie de teamă că pot răspândi coronavirusul.

sursa foto: ultima-ora.ro

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW