Thursday, May 19, 2022
Jurnalism corect


Parcul Văcărești a fost preluat de Primăria Capitalei / Nicușor Dan: Vor fi realizate doar intervenții minim invazive

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 30 decembrie 2021

Nicușor Dan a anunțat joi, 30 decembrie, că Primăria Capitalei a finalizat procedura de preluare în administrare a Parcului Văcărești. Edilul susține că este prima dată când o arie naturală protejată din România intră în administrarea unei primării.

Prin contractul semnat ieri, Parcul Văcărești va fi gestionat de Administrația Parcul Natural Văcărești, structură special creată în acest scop și aflată în subordinea Primăriei Capitalei. Parcul a fost preluat pentru perioada standard de 10 ani, cu posibilitatea prelungirii ulterioare”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

Primarul susține că, din ianuarie, vor fi demarate mai multe lucrări de urgență în parc, printre care se regăsesc: „reabilitarea și punerea în siguranță a punctelor de acces, igienizarea și ecologizarea, asigurarea patrulării și a monitorizării ariei, expertiza cu privire la restabilirea echilibrului ecologic al apei și cadastrul celor 183 de hectare ale parcului”.

Ulterior, va fi organizat un concurs internațional pentru identificarea unor soluții pentru amenajare.

Fiind o arie naturală protejată, vor fi realizate doar intervenții minim invazive, care să asigure infrastructura de bază pentru vizitare. Va fi un spațiu pentru pasionații de natură, de lacuri, plante și păsări – fără clădiri, terase sau spații de distracție. Va fi o oază de natură pură, de care să se bucure generațiile de azi și din viitor”, a explicat edilul.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW