Saturday, May 25, 2024
Jurnalism corect


Parcul Liniei, Faza II, inaugurat cu spații speciale pentru munca remote. Ciprian Ciucu: „Acest parc va deveni unul de referință în București”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 28 aprilie 2024 Etichete: , ,

În dimineața zilei de duminică, 28 aprilie 2024, a avut loc inaugurarea Fazei II a Parcului Liniei din București. Locuitorii orașului au fost invitați să descopere noul spațiu verde amenajat de Primăria Sectorului 6 în cartierul Militari.

La ora 10:30, oficial, s-au deschis porțile celui mai recent parc din Sectorul 6, Parcul Liniei, Faza II, care se întinde pe aproximativ 3,5 hectare, dintre care un hectar este pădurea urbană aducând suprafața totală a întregului parc (Faza I și Faza II) la aproape 8 hectare. Alți 0,5 hectare noi reprezintă o extindere a fazei întâi, realizată în ultimul an.

Primăria Sectorului 6 a comunicat că această nouă secțiune a parcului, construită pe fostul traseu al căii ferate de pe strada Liniei, abandonată de 20 de ani, este echipată cu: locuri de joacă, zone de fitness, pumptrack, piste de biciclete și foișoare. Printre toate aceste facilități, foișoarele sunt remarcabile, fiind amplasate în parc și oferind posibilitatea bucureștenilor să lucreze în aer liber, fiind dotate cu prize și Wi-Fi. În total, cinci astfel de foișoare au fost amplasate în această zonă a parcului.

„Avem singurul parc din București cu pădure urbană și spații de lucru în aer liber.
Sunt cinci foișoare dotate cu prize și WiFi, care vă așteaptă să lucrați remote, în zilele în care nu sunteți nevoiți să ajungeți la birou.

PRIMARUL CIPRIAN CIUCU: „Acest parc va deveni unul de referință în București”
„Ceea ce înainte era o groapă de gunoi, a devenit un frumos parc în Cartierul #Militari. #ParculLiniei a ajuns la opt hectare, îl face cel mai mare parc din #București deschis după Revoluție. Un spațiu verde cu foarte multe facilități de relaxare, avem o pistă de biciclete de 1,5 km, care face legătura din Lujerului și Bd. Doinea Cornea, avem locuri de joacă pentru copii, aparate pentru sport în aer liber, mese, oamenii pot sa vină să facă un picnic chiar aici.
Avem mese de pingpong, de teqball, multe facilități, acest parc din București poate să devină un parc de referință de acum înainte. Avem foișoare în care oamenii pot veni să lucreze în aer liber, au Wi-Fi, au electricitate, au și umbră.
Am plantat undeva la 1.500 de arbori, avem o pădure urbană, o zonă fără mașini, aici nu există trafic, doar #spațiuverde”, a transmis primarul #CiprianCiucu, prezent astăzi la deschiderea celor 3,5 hecatare, dintre Lujerului și Bd. Doina Cornea.
CE CONȚINE NOUA BUCATĂ DE PARC, INAUGURATĂ ASTĂZI
pistă de biciclete de 585 de metri, în continuare celei din Faza I;
????o pădure urbană de 1 ha, cu 900 de arbori: brazi, pini, tei, salcâmi, pruni, arbori de lalea; etc. Este prima pădure urbană într-o zonă intens locuită. În afară de pădure, alți 550 de copaci au fost plantați în Faza II a parcului, iar 350 de arbori au fost plantați în Faza I;
2.500 de arbuști și mii de flori;
suprafața spațiului verde e de 5.093 mp, cu sistem automatizat de irigații;
pe o bucată de 5.000 mp, care a fost denumită Liniei II bis, au fost amenajate doar alei încadrate de spațiu verde;
pumptrack (267 mp);
fântână drydeck (64 mp);
locuri de joacă;
zonă de fitness și de hamace;
5 foișoare smart, dotate cu prize și WiFi;
bănci de mai multe tipuri;
cișmele;
3 rastele de biciclete;
6 pergole metalice;
panou informatic.
Da, Se poate! #Sectorul6 a renăscut”, transmite primăria pe Facebook.

foto: Facebook

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW