Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Parchetul Militar a deschis dosar penal, în urma incidentului în care a fost implicat un elicopter Black Hawk al SUA

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 15 iulie 2021

Procurorii de la Parchetul Militar au deschis o anchetă penală prin care vor să afle cu exactitate modul în care s-a produs incidentul din Piața Charles de Gaulle în care a fost implicat un elicopter Black Hawk al Forțelor Aeriene ale SUA.

„Am fost sesizaţi cu privire la acest eveniment, astfel încât s-a deschis o cauză penală în care se fac cercetări cu privire la cele întâmplate. Cel mai probabil, va fi o încadrare 349 – 350 Cod Penal – neluarea şi nerespectarea măsurilor privind siguranţa  şi securtatea în muncă, dar este doar o estimare”, a declarat reprezentantul Parchetului Militar, citat de News.ro.

Un elicopter Black Hawk al Armatei SUA a aterizat forțat, joi, în jurul orei 10:10, în Piața Charles de Gaulle din București, între Bulevardul Primăverii și Calea Dorobanți.

În urma evenimentului, doi stâlpi de electricitate au căzut peste două autovehicule, acestea fiind avariate. Circulația rutieră este restricționată. Nu sunt persoane rănite.

Elicopterul făcea parte dintr-o formație de aeronave care a efectuat în jurul orei 10:10 antrenamente pentru 20 iulie. Restul exercițiului a fost suspendat.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW