Sunday, September 25, 2022
Jurnalism corect


Parchetul General cere continuarea proceselor în care sunt implicați Ghiță și Hrebenciuc / SIIJ a retras apelurile făcute de procurori în cele două dosare

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 15 octombrie 2020 Etichete: , , , ,

Procurorii Parchetului General folosesc căi excepționale de atac pentru a cere continuarea a două procese: unul în care este implicat Sebastian Ghiță și altul în care sunt implicați foștii deputați Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam. 

Gheorghe Stan, fostul procuror-șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție(SIIJ), a retras apelurile făcute de DNA din cele două procese menționate.

Astfel, procurorii Parchetului General au deschis la Completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție două dosare de revizuire a sentințelor definitive, căi extraordinare de atac, cerând continuarea proceselor.

Cazul Sebastian Ghiță

ÎCCJ a retras, în 2019, apelul în dosarul în care Sebastian Ghiță a fost judecat alături de mai mulți polițiști și procurori din Prahova. În primă instanță, judecătorii au dispus achitarea inculpaților, iar procesul a încetat.

DNA a cerut condamnarea fostului deputat, precum şi a celorlalţi inculpaţi, însă instanţa de fond a considerat că sunt nevinovaţi.

Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată pentru dare de mită, cumpărare de influenţă, spălare de bani, şantaj, două infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Cazul Viorel Hrebenciuc

Fostul deputat PSD, Viorel Hrebenciuc, a fost condamnat în 2018 de ICCJ la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență în dosarul retrocedărilor de păduri din Bacău. SIIJ a cerut retragerea apelului în dosar, procurorul general recomandând menținerea. În cele din urmă, instanța a admis solicitarea SIIJ. Astfel, Tudor Chiuariu și Adam Crăciunescu au rămas achitați definitiv, iar procesul a încetat.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW