Wednesday, June 29, 2022
Jurnalism corect


Parchetul General a preluat dosarul penal deschis pe numele fostului ofițer MAI, care nu a declarat că a fost în afara țării și a infectat mai multe persoane cu coronavirus

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 12 martie 2020 Etichete: , , , ,

Parchetul General a anunțat că a preluat, joi, 12 martie, dosarul penal deschis pe numele fostului ofițer MAI internat la spitalul „Dimitrie Gerota”, care nu a declarat că a fost în afara țării și a infectat mai multe persoane cu coronavirus.

Parchetul General a preluat dosarul deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 cu privire la comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Potrivit procurorilor, persoana investigată „nu a anunțat autoritățile că a efectuat deplasări în afara țării și cu privire la destinația avută. Întrucât nu a luat măsuri de autoizolare la domiciliu și a intrat în contact cu mai multe persoane, unele dintre acestea au fost la rândul lor infectate cu acest virus.”

Parcursul pacientului 17

26 februarie 2020: Bărbatul vine din Israel în România. La momentul internării, pacientul a declarat că nu a călătorit în afara țării în ultimele două luni.

2 martie 2020: Bărbatul participă la un eveniment al ADP Sector 4 în care împarte mărțișoare și ia contact cu aproximativ 120 de persoane.

5 martie 2020: Bărbatul este internat la Spitalul de Urgență Dimitrie Gerota (Spitalul MAI) cu simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.

9 martie 2020: La trei zile de la internare, bărbatul prezintă o simptomatologie respiratorie asociată cu febră. Medicii încep să aibă suspiciuni și solicită efectuarea unor teste serologice specifice pentru depistarea etiologiei infecțioase, inclusiv testul pentru COVID- 19. Probele sunt trimise la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, în jurul orei 14.30.

9 martie 2020: La ora 19:42 rezultatul testului arată prezența coronavirusului în cazul bărbatului.

9-10 martie 2020: Pacientul este transferat în cursul nopții la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș în vederea continuării investigațiilor și a tratamentului de specialitate.

Bărbatul și-a îmbolnăvit familia

Pentru că ascuns faptul că a călătorit în Israel recent, printre personale care au contactat infecția de la bărbat se numără soția, nora și nepotul acestuia.

Soția sa a fost confirmată cu corinavirus. Aceasta este angajată a policlinicii Ministerului de Interne, acolo unde pacientul a stat internat timp de trei zile fără ca doctorii să știe că este purtător de Covid-19.

Nora acestuia, în vârstă de 30 de ani, care este și gravidă, este angajată în cadrul Direcției Resurse Umane din cadrul Primăriei Capitalei.

Cel mai tânăr pacient din România confirmat cu coronavirus are doar trei ani și este nepotul bărbatului care a fost internat la Spitalul MAI.

 

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW