Monday, May 27, 2024
Jurnalism corect


Parchetul de pe lângă Tribunalul București, precizări cu privire la transferul lui Mario Iorgulescu în altă țară: Medicii nu ne-au transmis o informare scrisă

By Andreea Traicu , in Fara categorie Justitie Stirile zilei , at 23 septembrie 2019 Etichete: , ,

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București precizează, într-un comunicat, că medicii de la Spitalul Elias nu au trimis o informare scrisă cu privire la transferul lui Mario Iorgulescu la o clinică din străinătate. Ei au fost informați doar telefonic despre intenția familiei de a îl trata la un spital din afara țării. Mario Iorgulescu este cercetat pentru „ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”. 

„În dimineaţa acestei zile, procurorul de caz a fost informat telefonic cu privire la faptul că este în curs procedura de transfer a pacientului la o clinică din Uniunea Europeană, context în care a fost solicitată o informare scrisă din partea Spitalului Elias referitoare la procedura de transfer realizată.
Până la acest moment, informarea solicitată nu ne-a fost comunicată”, susțin procurorii.

Pe de altă parte, anchetatorii susțin că fiul șefului LPF, Mario Iorgulescu a fost pus sub acuzare încă de vineri, 19 septembrie, când încercat să îi aducă la cunoștință acuzațiile, însă medicii nu au fost de acord din cauza stării de sănătate precare.

„În acest sens, la data de 19 septembrie 2019, în jurul orei 19:00, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, însoţit de ofiţeri din cadrul Poliţiei Capitalei, s-a deplasat la Spitalul Elias în vederea aducerii la cunoştinţă a acuzaţiei formulate

Însă, dată fiind starea de sănătate critică a persoanei în cauză, această activitate nu a putut fi realizată, medicii responsabili de tratarea pacientului apreciind că nu este oportună realizarea acestei activităţi procedurale”, menționează anchetatorii într-un comunicat de presă.

Chiar dacă nu au reușit să îl audieze, procurorii l-au pus sub acuzare pe Mario Iorgulescu pentru ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

„La data de 19 septembrie 2019, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul Iorgulescu Gino – Mario sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

În aceeaşi zi, Spitalul Universitar de Urgenţă Elias a fost informat cu privire la faptul că în cursul zilei de 20 septembrie 2019, organele judiciare se vor deplasa la sediul unităţii medicale în vederea efectuării unor activităţi procedurale care vor implica persoana în cauză”, precizează anchetatorii.

Foto: mediafax

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW