Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


Parcarea din Constanța și Mamaia devine gratuită pe timp de noapte

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 15 iulie 2022

Parcarea din Constanța și Mamaia devine gratuită pe timp de noapte, a anunțat vineri, 15 iulie, primarul Constanţei, Vergil Chiţac. Decizia a fost luată după ce turiștii nu s-au înghesuit în această perioadă în stațiunea Mamaia, printre motive fiind și prețul uriaș al parcării. În cea mai scumpă zonă din Constanța, Mamaia, costă 96 de lei/zi să îți lași mașina într-una dintre parcările publice.

Deci, pentru o săptămână la mare, șoferii ar trebuie să scoată din buzunar aproape 700 de lei pentru parcare. Astfel, spre deosebire de alți ani, locurile de parcare libere în Mamaia sunt la discreție, după cum a relatat G4Media.

„Am luat decizia de a propune consilierilor locali o schimbare importantă în ceea ce privește implementarea regulamentului parcărilor din oraș: eliminarea obligativității plății locurilor de parcare din Constanța și Mamaia între orele 22:00 și 08:00. Având în vedere contextul economic în care ne aflăm, am luat această hotărâre din dorința de a mai scădea din presiunea care apasă pe umerii constănțenilor și a turiștilor care aleg să-și petreacă concediul în orașul nostru.

Este o modificare ușor de implementat, care nu necesită o consultare publică, dat fiind că are rolul de a reduce din obligațiile cetățenilor”, a declarat edilul din Constanța.

Totodată, este simplificat și modul în care hotelierii pot închiria cele 7000 de locuri de parcare din stațiune.

„Mai mult, propunerea vine la pachet și cu simplificarea modului în care hotelierii pot închiria cele 7000 de locuri de parcare din stațiunea Mamaia. Aceștia vor putea pune la dispoziție turiștilor un abonament cu care să parcheze oriunde în zona 0, și nu doar într-un loc specific, după cum procedam până acum. În acest fel, ne dorim să creștem numărul locurilor contractate de către hotelieri, în prezent fiind închiriate 1300 de locuri de parcare din cele 7000 disponibile.

Primăria Constanța asigură cadrul de funcționare și desfășurare a sezonului estival la fel ca în alți ani, dar anul acesta este unul dificil și resimțim toate tulburările la care planeta a fost supusă începând cu 2020. Criza energiei și combustibilului a determinat scumpiri în lanț, pe care, din păcate, le-am resimțit cu toții, indiferent că suntem autorități, comercianți, hotelieri sau turiști. Au crescut prețurile pentru carburanți, au crescut costurile cu energia electrică, aprovizionarea a devenit mai scumpă, prețurile alimentelor au crescut și ele. Toate aceste lucruri au lovit în întreaga populație”, a mai afirmat Chițac.

Primarul s-a arătat convins că decizia va avea un impact pozitiv și imediat și că orașul Constanța, cu locuitorii, turiștii și agenții economici de aici vor avea numai de câștigat.

În curând, va fi convocată o ședință a Consiliului Local pentru a supune această propunere la vot.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW