Thursday, December 1, 2022
Jurnalism corect


Parada militară de 1 decembrie, în pericol de a fi anulată / MApN: Dacă lucrurile stau ca acum, este posibil să găsim noi metode de a sărbători ziua națională

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 25 octombrie 2020

Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naționale a României ar putea fi anulată în acest an, în contextul pandemiei de coronavirus. Dacă situația privind cazurile de COVID-19 rămâne pe același trend crescător, este posibil să asistăm la noi metode de a sărbători ziua națională, potrivit purtătorului de cuvânt al MApN.

Acest lucru ar putea reprezenta o premieră în România, 2020 fiind primul an, din 1989 încoace, în care parada militară cu ocazia zilei de 1 decembrie ar putea să nu se țină.

În acest moment, reprezentanții MApN iau în calcul mai multe opțiuni, pentru a lua cea mai bună decizie, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.

Daniel Anghel a precizat, pentru mainnews.ro, că este posibil să asistăm la noi metode de a sărbători ziua națională, dacă numărul de cazuri de COVID-19 continuă să fie ridicat.

Ce pot să vă spun este că deocamdată nu s-a luat o decizie definitivă referitor la felul în care va fi organizată parada sau dacă va organizată parada de 1 decembrie. Se explorează mai multe opțiuni, în funcție de evoluția pandemiei, vom vedea. Nu ne dorim să îmbolnăvim lumea, să îmbolnăvim militarii, polițiștii, jandarmii, toți care participă la paradă. Încă nu s-a luat o decizie și nu vă pot spune ce se va întâmpla. Se iau în calcul toate opțiunile, inclusiv organizarea în condiții de pandemie. Dacă lucrurile stau ca acum, este posibil să găsim noi metode de a sărbători ziua națională”, a precizat Daniel Anghel, purtătorul de cuvânt al MApN, pentru mainnews.ro.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW