Sunday, June 16, 2024
Jurnalism corect


Paradă controversată în județul Bacău: Localnicii s-au costumat în militari ruși / Reacția Ambasadei Ucrainei

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 3 ianuarie 2023

Câteva zeci de persoane, unele purtând însemne ale militarilor ruși mobilizați în Ucraina și obiecte care imită armele, au participat în localitatea Berzunți, județul Bacău, la o paradă cu ocazia sărbătorilor. Polițiștii s-au sesizat din oficiu după ce imaginile au fost publicate pe internet iar Ambasada Ucrainei la București a condamnat manifestația. 

Imaginile postate pe Facebook, însoţite de explicaţia „Mascaţii din Berzunti, Bacău, varianta de război!”, arată mai multe persoane care iau parte la o procesiune. Unii dintre participanţi poartă uniforme asemănătoare celor ale militarilor, au chipurile acoperite cu măşti negre şi au obiecte ce par a fi arme.

În imagini apar autovehicule de teren care transportă obiecte de forma unor rachete, dar şi alte tipuri de autovehicule, unele având inscripţionate litera Z, specifică, în ultimele luni, blindatelor armatei ruse care a invadat Ucraina. Printre vehicule se numără chiar şi utilaje agricole, acoperite cu pânză sau folie de culoare verde închis, pe care a fost scrisă aceeaşi literă, Z.

Coloana de maşini este urmată de un convoi format din zeci de oameni, cei mai mulţi dintre ei purtând măşti şi diverse costume.

Ambasada Ucrainei critică manifestația

Ambasada Ucrainei la Bucureşti a criticat manifestația, menționând însă că aceasta nu reprezintă poziția generală a poporului român față de agresiunea rusă.

„Cu regret constatăm faptul că, în ziua când Ucraina a fost supusă unui atac masiv cu rachete din partea Federaţiei Ruse, în judeţul Bacău a fost organizată o manifestare semi-glumă în cadrul căreia au fost folosite simboluri ale teroriştilor ruşi. Suntem convinşi că asemenea manifestare contrazice dispoziţiei poporului român, care şi-a exprimat sprijinul necondiţionat Ucrainei în războiul declanşat de către Federaţia Rusă împotriva statului ucrainean. Sperăm că acest eveniment va fi evaluat corespunzător de către societatea română”, a transmis Ambasada Ucrainei la Bucureşti, marţi, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW