Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Papa Francisc, donație pentru România: Materiale medicale și cinci ventilatoare pentru bolnavii de Covid-19

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 23 aprilie 2020 Etichete: , , , , ,

Papa Francisc a făcut o donație către statul român care conține mai multe materiale medicale, dar și cinci ventilatoare pulmonare care urmează să ajungă la Spitalul Județean Suceava.

“Papa Francisc însoțește cu rugăciunea și caritatea bolnavii de Covid-19 din România, îmbrățișând în mod ideal, totodată, familiile lor și întregul personal medical care continuă să lupte împotriva pandemiei. În mod semnificativ, chiar de ziua sa onomastică, pontiful a trimis diverse materiale medicale, printre care cinci ventilatoare pulmonare, spitalului din Suceava, cel mai mare focar de infecție cu noul coronavirus din România. Alte materiale sanitare au fost trimise în aceeași zi de Sfântul Părinte în Italia și Spania. După cum se știe, alături de numele Mario, papa Francisc a primit la botez și numele Jorge (Gheorghe)”, transmite vaticannews.va.

Cetatea Vaticanului a trimis, joi, diverse materiale medicale către bolnavii de coronavirus din Suceava, cel mai mare focar din România.

Donașia constă în cinci ventilatoare pulmonare, din care două de ultimă generație, 200 de combinezoane, 900 de măști FFP2 și 5000 de măști sanitare.

Echipamentele medicale vor pleca din Cetatea Vaticanului spre Milano, de unde vor fi trimise în România.

Cu ajutorul ambasadorului României în Italia, George Bologan, materialele urmează să ajungă, sâmbătă, la București.

„Din voința papei Francisc, cele cinci ventilatoare pulmonare sunt destinate bolnavilor de Covid-19 aflați în terapie intensivă la Spitalul din Suceava. Prin episcopul diecezei de Iași, papa Francisc transmite totodată direcțiunii spitalului, personalului medical și, în special, celor bolnavi că este aproape de ei cu rugăciunea sa și le împarte cu afecțiune Binecuvântarea apostolică, semn al doritelor ajutoare și mângâieri cerești.(….)Echipamentul medical trimis de papa Francisc în România ajunge în țară cu avionul care sâmbătă va aduce acasă echipa de unsprezece medici și șase asistenți români, trimisă pe 7 aprilie de Guvernul României la spitalul din Lecco (Milano), în epicentrul italian al pandemiei, pentru a lucra alături de Italia în ceasul cel mai greu al bătăliei cu noul Coronavirus.”, mai arată sursa citată.

Sursa foto: acistampa.com

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW