Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Panouri cu informații false la stația de metrou Eroilor. Răspunsul halucinant oferit de Metrorex

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 2 iulie 2020 Etichete: , , ,

La aproape 10 ani de la începerea lucrărilor la Magistrala 5 de metrou, bucureștenii din cartierul Drumul Taberei nu văd încă luminița de la capătul tunelului, constructorul Astaldi nereușind încă se se apropie de finalizare. Mai mult, Astaldi a reușit „performața” să monteze panouri care conțin informații greșite la viitoarele accese de la stația Eroilor 2. Main News a semnalat această problemă conducerii Metrorex, care a transmis că respectivele panouri au fost înlocuite, dar acest lucru nu s-a întâmplat până la publicarea acestui articol. 

Pe patru panouri montate la accesele de la stația Eroilor 2 este utilizată culoarea albastră, cea a Magistralei 2 Berceni – Pipera, pentru a indica Magistrala 1 Pantelimon – Dristor 2. De asemenea, un alt panou de la același acces indică prezența Magistralei 2, pe același fond albastru, cu toate că Eroilor este stație doar pentru M1, M3 și viitoarea M5.

Metrorex spune că problema a fost remediată

După ce Main News a semnalat această chestiune, conducerea Metrorex ne-a transmis că eroarea a fost remediată de constructor, în sarcina căruia ar intra și costurile.

„Urmare a adresei dumneavoastră înregistrată la Metrorex cu numărul M01/9710/24.06.2020, vă transmitem că eroarea sesizată de dumneavoastră pe panoul localizat la stația de metrou Eroilor 2, de pe Magistrala 5 a fost remediată de către Antreprenor. De asemenea, costul înlocuirii panoului a revenit în sarcina Antreprenorului,” se arată în răspunsul transmis de Metrorex.

Panourile cu informații false sunt tot acolo

În urma asigurărilor oferite de la Metrorex că panourile ce conțin informații false au fost înlocuite, am constatat că joi, 2 iulie, în jurul orei 10:00, acestea erau încă pe poziții și pod induce în eroare călătorii.

Magistrala 5 de metrou era programată, după mai multe întârzieri, să fie deschisă la finalul lunii iunie, dar și acest termen a fost depășit. Acum autoritățile se feresc să prognozeze o nouă dată până la care bucureștenii ar putea circula pe M5, nefiind încă rezolvate problemele cu centrala de ventilație din zona Parc Drumul Taberei.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *