Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Pană masivă de curent în Republica Moldova după atacurile ruse asupra infrastructurii din Ucraina UPDATE

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 15 noiembrie 2022 Etichete: , ,

UPDATE Sistemul energetic al Republica Moldova a fost stabilizat. În total, localitățile din țara vecină au fost deconectate de la energia electrică circa 30 minute.

Știrea inițială

Mai multe localități din Republica Moldova au rămas marți, 15 noiembrie, fără energie electrică din cauza atacurilor forțelor ruse asupra infrastructurii energetice din Ucraina, conform deschide.md

Chiar și unele localități din regiunea transnistreană, inclusiv orașul Tighina, au rămas complet sau parțial deconectate de la energie electrică.

Totodată, a fost întreruptă și livrarea energiei electrice din România prin rețeaua Isaccea – Vulcănești.

Rugăm consumatorii să manifeste înțelegere, acestea fiind în afara ariei de gestiune a operatorului sistemului de distribuție, asigurându-i că depunem toate eforturile pentru menținerea alimentării continue cu energie electrice. Vă mulțumim anticipat pentru înțelegere”, a transmis cel mai mare furnizor de energie electrică din R.Moldova, Premier Energy, conform sursei citate.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a precizat că iniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru Republica Moldova nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca măsură de siguranță.

Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp”, a adăugat vicepremierul.

Foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Comentarii