Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


Palatul Victoria va fi reabilitat de anul viitor, iar activitatea Guvernului se va desfășura într-un corp de clădire din Palatul Parlamentului

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 16 februarie 2024

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, vineri, în ședința de guvern, că Palatul Victoria va fi renovat anul viitor, iar activitatea Guvernului va fi mutată într-un alt corp de clădire din Palatul Parlamentului.

Reabilitarea actualului sediu al Executivului va fi finanțată din fonduri europene.

Premierul a subliniat că reabilitarea imobilului Vila Lac 1, estimată la 56 de milioane de euro, nu reprezintă o prioritate și nu va aproba acest demers, având în vedere că suma este considerabilă.

Potrivit Digi24, construcția edificiului a început în 1937 și a fost finalizată în 1944. Din cauza avariilor provocate de bombardamentul din 1944, lucrările au fost reluate și finalizate în 1952.

Proiectat inițial pentru Ministerul de Externe, Palatul Victoria a fost sediul Ministerului de Externe și al Consiliului de Miniștri în timpul perioadei comuniste și a devenit, în 1990, sediu al primului guvern al României post-comuniste. În 2004, Palatul Victoria a fost inclus în Lista monumentelor istorice.

 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW