Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Palatul Victoria, iluminat în culorile drapelului Ucrainei, la un an de război / Ciucă: Vinovații trebuie să răspundă

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina , at 24 februarie 2023 Etichete: , ,

În semn de solidaritate cu Ucraina, Palatul Victoria va fi iluminat în culorile drapelului ucrainean, respectiv albastru și galben, în seara zilei de 24 februarie, la un an de la declanșarea agresiunii militare ruse, a anunțat Guvernul României.

„Se împlinește un an de când vecinii noștri ucraineni trăiesc coșmarul agresiunii militare pe care Rusia a declanșat-o nejustificat și care pune în pericol nu doar integritatea teritorială a unui stat suveran, ci și pacea întregii planete”, a transmis Nicolae Ciucă.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a reafirmat, cu prilejul împlinirii unui an de război în țara vecină, că România rămâne alături de poporul ucrainean, atât prin ajutor umanitar, cât și prin sprijin politic.

„Vinovații trebuie să răspundă în fața legii și a istoriei. Acest război este o încercare de deturnare destinului unui popor suveran și o amenințare fără precedent la adresa democrației.

 România rămâne solidară cu poporul ucrainean, așa cum a demonstrat din primele zile ale conflictului, prin sprijinul umanitar oferit refugiaților și susținerea acordată la nivel politic, diplomatic și economic pentru efortul de reconstrucție”, a mai spus premierul.

Palatul Victoria și Palatul Parlamentului au mai fost iluminate în culorile drapelului Ucrainei și pe 23 august, pentru a marca Ziua Drapelului de Stat şi Ziua Independenţei, sărbătorite de ucraineni.

Sursa foto: Guvernul României

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW