Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


OUG privind funcțiile publice de conducere, adoptată de Guvern

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 25 septembrie 2020 Etichete: , ,

Funcțiile publice de conducere vor putea fi exercitate cu caracter temporar, fără obligativitatea organizării unor concursuri, în perioada stării de alertă. Ordonanța de urgență care modifică OUG 57/2019 privind Codul administrativ a fost adoptată, joi seară, în cadrul unei ședințe de Guvern, potrivit News.ro.

Prin excepţie de la alin. (1) pe durata stării de alertă dispuse în condiţiile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările ulterioare, precum şi pentru o perioadă de maximum 60 de zile calendaristice, calculate de la data încetării stării de alertă, funcţiile publice de conducere pot fi exercitate cu caracter temporar, fără obligativitatea organizării unor concursuri, cu notificarea prealabilă a Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, cu 5 zile înainte de dispunerea măsurii”, conform OUG ce a fost adoptată, joi, de Guvern.

Printre motivele adoptării ordonanței de urgență care modifică OUG 57/2019 privind Codul administrativ, se numără continuarea activității administrației publice pe toată durata stării de alertă.

De asemenea, ordonanţa de urgenţă este necesară „având în vedere faptul că starea de alertă reprezintă o situaţie cu impact major cu privire la a cărei încetare nu există în prezent premise/indicii care să susţină acest lucru, dar pentru asigurarea continuităţii activităţii administraţiei publice, atât de la nivel central cât şi local, în bune condiţii, este necesar ca funcţiile publice de conducere să fie ocupate şi activitatea desfăşurată de către funcţionarii publici care le ocupă să fie desfăşurată fără întrerupere”, se arată în motivarea Guvernului.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW