Thursday, May 6, 2021
Jurnalism corect


OUG prin care companiile din China pot fi excluse de la licitațiile organizate de stat, adoptată de Senat în unanimitate

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 4 mai 2021

Plenul Senatului a adoptat, marți, în calitate de primă cameră sesizată, Ordonanța de Urgență a Guvernului prin care companiile din China pot fi excluse de la licitațiile organizate de instituțiile publice.

Rezultatul votului: 81 de voturi – pentru, 0 – împotrivă și 0 – abțineri.

OUG prevede că la procedurile de achiziții publice pot participa firme doar firme înregistrate în Uniunea Europeană, Spațiul Economic European, state terțe care au ratificat Acordul privind Achizițiile Publice al Organizației Mondiale a Comerțului, state care se află în proces de aderare la UE ori alte state semnatare ale altor acorduri internaționale prin care UE este obligată să acorde accesul liber la piața în domeniul achizițiilor publice.

Prevederile „OUG anti-China” nu se aplică firmelor care au depus oferte

Un articol al actului normativ stipulează că aceste reglementări nu se aplică procedurilor la care au fost depuse oferte.

„Procedurile de atribuire în cadrul cărora operatorii economici au depus oferte la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență se supun legislației în vigoare la data inițierii acestora” – articolul 5 al actului normativ.

Textul OUG este disponibil la paginile 5-7.

Monitorul Oficial Partea I nr. 346

Prin intermediul acestei Ordonanțe vor putea fi eliminate firmele din China care și-au depus candidatura la licitațiile pentru proiectarea și execuția secțiunilor 2 și 3 ale autostrăzii A1 Sibiu-Pitești.

Sursa foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW